maanantai 23.9.2019 | 03:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Elenian pakohuonepeli Patu pysähtyi Haapavedelle – Sähköverkkoyhtiö kouluttaa pakohuonepelin avulla sähköverkon rakentamisen työturvallisuutta

ROOSA SARAJÄRVI Haapavesi-lehti
Ma 10.6.2019 klo 12:10

Sähköverkkoyhtiö Elenia on ottanut käyttöönsä pakohuonepelin kouluttaessaan sähköverkon rakentamisen työturvallisuutta. Elämyksellisellä oppimiskokemuksella on tarkoitus vaikuttaa uudella tavalla turvallisuusasenteisiin, vähentää tapaturmia ja parantaa työturvallisuutta.

Pakohuonepeli Patu kiertää kesän aikana kymmenellä paikkakunnalla. Haapavedellä pakohuonepeli pysähtyy viikolla 24, eli 10.-14.6. Ensi vaiheessa pelaamaan on kutsuttu verkon rakentamisen ja ylläpidon urakoitsijakumppanit. Myöhemmin on tarkoitus, että peliä pääsevät pelaamaan myös muut energia-alalla työtään tekevät, sähköalan opiskelijat ja muut verkostot.

– Peli rakennettiin konttiin, jotta se on liikuteltava ja tavoittaa laajemman joukon pelaajia. Elenian verkkoalue ulottuu Oulun korkeudelta Hailuodosta Pohjois-Uudellemaalle Karkkilaan ja usein asentajilla on pitkä matka koulutuksiin. Pakohuonepelin avulla pääsemme lähemmäs ammattilaisia siellä missä työt tehdään”, kertoo Elenian pakohuonepelin projektipäällikkö Mikko Kapanen.

Elenian pakohuonepeli on rakennettu todellista työmaatilannetta mukaillen huomioon ottaen työturvallisuuden perehdyttämisen ja oppimisen vaatimukset. Pakohuonepeli on osa Elenian työturvallisuuden parantamisen TEKO – terveenä kotiin -hanketta.

Pakohuonepelissä yhteistyö tiimiläisten kesken korostuu, tunnelma tehtäviä ratkottaessa innostaa ja tavoite onnistuneeseen pakoon virittää oppimista uudella tavalla.

– Työnteon turvallisuudessa on kysymys jokaisen omasta ja kaikkien yhteisestä asenteesta. Elämyksellisellä pakohuonepelillä vaikutamme asenteisiin myönteisellä, erilaisella tavalla. Tavoite on muuttaa arkisen työnteon käytäntöjä turvallisuuden vaatimukset entistä paremmin tiedostavaksi”, sanoo Elenian kunnonhallinta- ja turvallisuuspäällikkö Turo Ihonen.

#