MAINOS

Millaiset välineet uusi hittilaji padel vaatii?

MAINOS - padelexpert.fi -

Padel on noussut kohinalla suomalaisten suosioon. Kenttiä on noussut kuin sieniä sateella ympäri maata. Mutta mistä tässä lajissa on kyse ja millainen on kynnys aloittaa padel?

Lajin perusteet

Padel on pallopeli, jota pelataan enimmäkseen neljän pelaajan muodossa 2 vs 2. Laji yhdistelee ominaisuuksia tenniksestä ja squashista. Padelia pelataan häkissä, jossa pallo saa osua kentän jälkeen vielä seinään, ennen kuin se on lyötävä takaisin vastustajan puolelle. Lajia voi harrastaa sisäkentällä tai Suomessa kesäisin myös ulkona. Padel on loistava laji kuntoiluun tai ystävien kanssa rentoon yhdessä olemiseen. Lajissa kuitenkin kilpaillaan myös Suomessa korkealla tasolla.

Jos tennis on sinulle tuttu laji, padelin logiikka avautuu helposti. Syöttö tapahtuu tenniksen tapaan ristikkäiseen syöttöruutuun. Myös pisteitä padelissa lasketaan tenniksen tapaan – 0, 15, 30, 40 ja voittava piste kahden pisteen erolla. Erät pelataan yleensä kuuteen voittoon. 6-6 tasatilanteessa voittaja ratkaistaan tie breikissä, joka pelataan 7 pisteeseen.

Mitä Padelin aloittaminen vaatii?

Padel on lajina suosittu juuri siksi, että sen aloittamiskynnys on todella matala. Kuka tahansa voi vuokrata pelivuoron ja kenttiä löytyy nykyisin kaikista kaupungeista. Pelaaja tarvitsee alkuun urheiluun sopivat kengät ja joko vuokratun tai ostetun padel-mailan. Laadukkaita ja edullisia välineitä voi hankkia esimerkiksi osoitteessa padelexpert.fi. (https://padelxpert.fi/shop/frontpage.html).

Mailojen hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä satoihin euroihin. Jokainen valitsee välineet oman käyttötarkoituksen mukaan. Jos olet aloittamassa lajia, rahallinen panostus voi siis alkuun olla todella pieni.

Padel sopii kenelle tahansa

Paras puoli padelissa lajina on se, että se sopii kenelle tahansa. Tärkeintä on löytää oman tasoista peliseuraa. Padel on loistava laji kevyeen kuntoiluun, sillä sen pelaaminen on huomattavasti helpompaa verrattuna esimerkiksi perinteiseen tennikseen. Seinien lisääminen lajiin aiheuttaa sen, että pallo elää paljon pidempään. Kenttä on myös tennikseen verrattuna pienempi, joten pelaaminen amatööritasolla vaatii kahdelta pelaajalta vähemmän askelia.

Padelissa voi myös kilpailla Suomessa käytännössä ympäri vuoden. Turnauksia järjestetään ympäri maata joka viikonloppu. Sarjoja löytyy jo nyt eri tasoisille pelaajille useita korkeimmasta liigasta ainakin C-tasolle. Myös omat sarjat ikämiehille ja -naisille ovat ottaneet tuulta alleen, joten myös yli 40-vuotiaat voivat huoletta haaveilla kilpailemisesta.

Padel Haapavedellä

Haapaveden kaupungin hallitus on tänä vuonna myöntänyt luvan padel-hallin rakentamiselle. Tämä on tietenkin loistava askel eteenpäin lajin suosiota ajatellen. Tulevaisuudessa padelin pelaaminen onnistuu siis paikallisellakin tasolla ympäri vuoden. Kysyntää hallille löytyy varmasti. Verrokkina voidaan käyttää vaikkapa Pieksämäkeä, jossa paikallisen padel-hallin vuorot varataan iltaisin ja viikonloppuisin loppuun viikosta toiseen. Edellinen laji, joka on saanut suomalaiset samalla tavalla liikekannalle, oli frisbeegolf. Myös padelin kanssa on syytä olla mukana etulinjassa, kun siihen tilaisuus tarjotaan.