MAINOS

Unelmien rahoittaminen on helppoa

MAINOS -

Jokaisella meistä unelmia. Sanotaan, että ihminen tarvitsee unelmia tai haaveita, sillä ne auttavat jaksamaan ja luovat uskoa tulevaisuuteen. Unelmien ei tarvitse aina käydä toteen, jotta ihminen voisi olla onnellinen. Jos unelmat kuitenkin toteutuvat yksi kerrallaan, voi elämästä nauttia entistä enemmän. 

Unelmien tunnistaminen saattaa joskus olla vaikeaa, mutta voit ehkä huomata haaveilevasi ainakin jostain asiasta. Tämä voi olla vaikkapa kesämökki, lomamatka, vene, uusi auto tai vaikkapa uusi keittiö. Jokaisella on omat haaveet ja unelmat ja kaikki ne ovat yhtä oikeita. Ja yhtä kaikki me kaikki haluamme tavoitella unelmiamme. Joskus ne vain vaativat enemmän rahaa kuin mitä meillä on. 

Kaikkia unelmia ei voi ostaa rahalla, mutta on sellaisia haaveita, jotka on helppo toteuttaa suhteellisen maltillisella investoinnilla. Tässä artikkelissa kerrommekin siitä, kuinka lainarahaa vaativat unelmat voi täyttää niin, ettei niiden hinta muodostu liian korkeaksi. Kerromme siitä, kuinka pienellä vaivalla lainarahan ottamisesta saa huomattavasti halvempaa. Lue tämä artikkeli, vertaa joustoluottoja ja aloita tie kohti unelmiesi täyttämistä.

Mikä joustoluotto on?

Jotta voimme kertoa joustoluottojen vertailusta ja niissä säästämisestä, tulee meidän aloittaa avaamalla mitä joustoluotolla oikeastaan tarkoitetaan. 

Joustoluotto on tietynlainen luottotili, joka lainaajalle luodaan ja jonne pankki tai rahoituslaitos laittaa mahdollisuuden tai option nostaa rahaa luottorajan sallimissa rajoissa. Luotto on jatkuvasti voimassa, joten luotonottaja voi päättää nostaa rahaa omalle tililleen milloin ikinä sille on tarve. Joustoluoton luottorajaa kutsutaan myös limiitiksi. 

Kuluttaja maksaa korkoa vain siitä osasta luottoa, joka on nostettu, joten luoton voi myös jättää käyttämättä. Luotto on ikään kuin varalla oleva raha, jonka voi ottaa käyttöön tarvittaessa. Nostettu luotto vapautuu aina uudelleen sen mukaan, kun lainaaja maksaa käyttämänsä luoton takaisin ja näin ollen kyseessä on jatkuvasti saatavilla oleva raha, jota voi lyhentää ja nostaa aina tarpeen mukaan.

Mistä joustoluottoa saa?

Joustoluottoa saa suomalaista pankeista ja yksityisistä rahoituslaitoksista. Kuten jo totesimme, lainantarjoaja luo velalliselle luottotilin, jolla luoton maksamaton osuus on aina saatavilla. Tältä tililtä velallinen voi nostaa lainaa omalle henkilökohtaiselle pankkitililleen suomalaisessa pankissa. Pankin ei välttämättä tarvitse olla se sama, jolla laina on, sillä usein pienet rahoituslaitokset eivät edes tarjoa pankkitilejä. Joustoluotto kannattaakin aina kilpailuttaa sen sijaan, että sen ottaisin ensimmäiseltä tarjoajalta. 

Joustoluotto, kuten mikä tahansa muukin luotto on korollinen laina. Korko muodostuu marginaalista ja nimelliskorosta. Todelliset vuosikulut eli todellinen vuosikorko kannattaa kuitenkin ottaa huomioon luoton oikeaa hinta mietittäessä ja luottoja vertailtaessa. Luottotiliin kuuluu usein luottotilin palvelumaksu ja lisäksi maksettavaksi saattaa tulla vaikkapa laskutuslisä. Joustoluotto on usein tuote, jota vertailtaessa huomaa, että nimelliskoron puolesta edullisin laina ei ole todellisuudessa edullisin, joten vuosikulut kannattaa aina huomioida lainoja vertailtaessa. 

Joustoluottoa on saatavilla monista suomalaisille lainoja myöntävistä rahoituslaitoksista, sillä se on muiden vakuudettomien kulutusluottotuotteiden mukana hyvä sisäänheittotuote ja markkinointikikka. Vakuudettomien luottojen kilpailu on kovaa, joten kuluttaja löytää luotonantajan varsin helposti, mikäli omat luottotiedot vain ovat kunnossa.

Mitä joustoluotolla voi tehdä?

Joustoluotolla voi tehdä mitä vaan ja sen voi käyttää vaikkapa niiden omien unelmien rahoittamisen. Joustoluotolla voi maksaa vaikkapa keittiötä tai mökkiä osamaksuna, sillä joustoluoton korko on usein halvempi kuin varsinaisten osamaksujen korko. Mikäli mökin ostoon liittyy kuitenkin kiinteistö, joka kelpaa pankille vakuudeksi, kannattaa ottaa asuntolaina tai mökkilaina, joka on vakuudellinen. Vakuudellisten lainojen korot ovat usein halvempia kuin vakuudettomien ja näin ollen vakuuden antamisella säästää rahaa. 

Joustoluottoihin liittyy kuitenkin myös negatiivisia puolia, sillä se, että laina on helposti saatavilla johtaa helposti siihen että asiakas ottaa lisää lainaa käyttöönsä. Lainan lyhentäminen saattaa jäädä ja otetun lainan määrä kasvaa, sillä raha on niin helposti saatavilla. Lainaa, edes joustoluotto, ei kuitenkaan kannata ottaa enempää kuin on ehdottomasti tarve, sillä lainaraha maksaa aina, joten rahaa tulee ensisijaisesti säästää. 

Mikäli sinulla on kuitenkin jokin unelma, kuten vene, voit käyttää joustoluottoa sen ostamiseen. Vertaile luotot ja tee itsellesi selkeä maksusuunnitelma niin saat joustoluotosta kaiken irti.