Valmistaudu aktiiviseen kesälomaan

Kauniit säät eivät enää ole kaukana ja se tarkoittaa, että kohta on saapunut aika, jolloin voi alkaa suunnitella kaikkea kesällä toteutettavaa ja kokeiltavaa toimintaa.

Jos olet paatunut liikunnan ystävä, niin meillä on sinulle ideoita, joita tänä kesänä kokeilla. Oletko valmis? Tutustu ideoihimme ja tee suunnitelmat tulevaksi kesäksi!

SUP-lauta retkiin vesillä

SUP-lauta ei ole mitään uutta, mutta kuitenkin tärkeä ja huomion arvoinen urheiluväline, josta on tullut monien suosikki. SUP-lauta ilahduttaa sinua silloin, kun ei ole mahdollista surffata tai rakastat viettää paljon aikaa vedessä hintaan mihin hyvänsä. Käytä mahdollisuutta ja hanki itsellesi uusi SUP-lauta vaikkapa Hobby Hallin valikoimasta, ja ota se mukaasi ajelulle joille, järville ja merelle. Ilmatäytteinen SUP-lauta on loistava mukana kannettavaksi. Jos suunnittelet retkeä perheen tai ystävien kanssa, se on helppo pakata autoon mukaan. Täyttäminen sähköpumpulla on hyvin helppoa. Vaikka SUP-lauta on monissa paikoissa myös vuokrattavissa, oma lauta antaa sinulle vapauden itse valita paikka, jossa haluat sillä meloa. Valitse itsellesi sopivan kokoinen SUP-lauta ja nauti suositusta vesiurheilusta.

Polkupyörällä kotikaupunkia tutkimaan

Milloin viimeksi teit retken omassa kotikaupungissasi? Usein käytämme tuttuja reittejä ja kulkuteitä, jotka vievät meidät kotoa joko töihin, kauppaan tai suosikkikahvilaamme, mutta todellisuudessa kotikaupungissa piilee niin paljon enemmänkin. Kesä on ihanteellista aikaa käydä pitkillä retkillä omassa kotikaupungissa. Istu satulaan ja kutsu ystävät mukaasi, mene ajelemaan pitkin erilaisia katuja ja paikkoja kaupungissasi. Välillä on hyvä tehdä myös pysähdys uusissa ja kiehtovissa paikoissa tai juoda kupillinen kahvia. Aktiivista liikuntaa varten ei aina tarvitse mennä urheilusalille, sitä voi harrastaa muuallakin. Yksi ihanteellinen tapa on yhdistää vapaa-aika raikkaassa ulkoilmassa ja liikkuminen pyörällä. Jos pyöräily on alkuun liikaa, niin yhdistä sähköpotkulaudalla ajo ja sen jälkeen kävely.

Patikointi mäntymetsässä

Luonnossa oleminen tekee hyvää sekä aisteillemme että kehollemme. Mene kotisi lähellä olevaan mäntymetsään ja tee siellä pitempi patikkaretki. Se on erittäin hyvä tehdä sellaisessa paikassa, jonne on rakennettu asianmukainen retkipolku, niin voit rauhallisin mielin nauttia ympäröivästä luonnosta ja kävellä sitä varten luotua polkua pitkin. Valitse joko rauhallisempi tempo, tai urheilullisempi ja nopeampi kävelytahti. Jos haluat, voit juostakin, sillä mäntymetsän polku on juoksemiseen hyvä ja pehmeä. Hengitä siemaus raikasta ilmaa ja nauti jokaisesta hetkestä, jonka metsässä vietät. Urheilulliset kävelyretket ja samoin juokseminen vaativat kuitenkin erityisiä varusteita, ennen kaikkea sopivien jalkineiden osalta. Muista liikkuat aina sopivia varusteita käyttäen, sillä se varmistaa parhaan suorituksen, joka ei vahingoita sinua.

Unohda altaat ja mene uimaan luonnonvesistöön

Kesä on tarkoitettu nautittavaksi ja me suosittelemmekin sinua nauttimaan siitä täysin rinnoin. Tee kaikki, mitä vain voi, ulkona. Talvella on riittävästi aikaa kylpylöissä ja uimahalleissa käymiseen, ja niiden sijasta voisit löytää aikaa toiveittesi mukaan meressä, joessa tai järvessä uimiseen. Kylve muuten vain tai käy pitemmällä uintiretkellä. Varmistu aina uintipaikan turvallisuudesta ja ui turvallisemmin. Aamu-uinti on meidän mielestämme loistava alku päivällesi, iltauinti asettaa sen sijaan ihanteellisen pisteen koko päivälle.