Nämä liikuntalajit innostavat ulkoilemaan talvella

Perinteinen hiihto ja luistelu ovat tunnetuimmat talviliikuntalajit, mutta talvella voi liikkua myös monilla muilla tavoilla! Nappaa artikkelistamme vinkit monipuoliseen talviliikuntaan.

Tätä lajia voi harrastaa myös talvella

Sauvakävely on laji, jota voit harrastaa lähes säässä kuin säässä. Sauvojen kanssa käveleminen tuo monia terveyshyötyjä, ja lisäksi se rentouttaa mieltä. Käveleminen sauvojen kanssa aktivoi jalkojen lisäksi myös käsivarsien ja selän lihaksia, joten saat kokonaisvaltaisemman harjoituksen keholle verrattuna pelkkään kävelyyn.

Sauvakävely on nivelystävällinen liikuntamuoto. Sauvojen myötä nivelille kohdistuva rasitus on pienempi verrattuna esimerkiksi juoksuun. Sauvakävely vaatii kuitenkin hyvää ryhtiä ja tasapainoa, jolloin kehon asento voi parantua ja selkäkivut vähentyä.

Ulkona liikkuminen ja luonnossa oleminen voivat auttaa lievittämään stressiä ja parantamaan mielialaa. Sauvakävely tarjoaa mahdollisuuden nauttia ulkoilmasta liikkuen joko yksin tai yhdessä muiden kanssa. Sauvakävely on suhteellisen helppo oppia ja aloittaa. Harrastus ei vaadi erityisiä taitoja tai kalliita varusteita, ja se sopii lähes kaikille ihmisille.

Sauvakävelyyn tarvitset vain sopivan mittaiset kävelysauvat. Kestävät kävelysauvat, joissa on teleskooppivarsi, mahdollistavat sauvojen pituuden säätämisen helposti. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta löydät kävelysauvat esimerkiksi Gymstick-, Enero- ja Nils-merkeiltä. Tilaa tarvittaessa kävelysauvoihin myös erityyppiset kärjet, jolloin kävely erilaisissa sää- ja maasto-olosuhteissa onnistuu paremmin.

Kiva talviliikuntamuoto luonnosta nauttivalle

Lumikenkäily on hauska laji, joka on melko helppo oppia. Se ei vaadi erityisiä taitoja tai kuntoa, joten se sopii useimmille ihmisille. Lumikengät voi vuokrata esimerkiksi hiihtokeskuksen välinevuokraamosta. Kun innostut harrastuksesta enemmän, voit hankkia omat lumikengät.

Lumikenkäily aktivoi useita lihasryhmiä, kuten jalkojen, selän ja ylävartalon lihaksia. Lumessa kävely vaatii enemmän voimaa kuin tavallinen kävely, mikä tekee lumikenkäilystä erinomaisen koko kehon harjoituksen.

Lumikenkäily avaa mahdollisuuden tutkia talvista luontoa myös aurattujen ulkoilureittien ulkopuolelta. Voit nauttia luonnosta ja rauhallisesta talviympäristöstä joko yksin tai yhdessä ystävien tai perheen kanssa.

Hauskaa talviliikuntaa koko perheelle

Kelkkailu on talvinen harrastus, joka tuo iloa niin lapsille kuin aikuisillekin. Se on helppo ja hauska tapa nauttia lumisesta säästä ja ulkoilmasta.

Ensimmäinen askel on hankkia sopiva kelkka. Kelkkoja on erityyppisiä, kuten perinteisiä pulkkia, muovisia liukureita, puisia rekikelkkoja ja vauhdikkaampia rattikelkkoja. Oma pulkka tai kelkka on myös kiva joululahja lapselle. Moottorikelkkailuun voit vuokrata moottorikelkan laskettelukeskuksesta.

Kelkkailu tulisi suorittaa turvallisella alueella, jossa ei ole muuta liikennettä. Pulkkamäet, kelkkailureitit tai laskettelukeskukset ovat hyviä vaihtoehtoja. Opettele ohjaamaan kelkkaa ja hallitsemaan vauhtia ennen isompiin mäkiin siirtymistä.

Kypärä on tarpeellinen suojavaruste moottorikelkkaillessa sekä jyrkemmissä kelkkamäissä. Lämpimät ulkoiluvaatteet, käsineet ja suojalasit ovat myös tarpeellisia välineitä kelkkailuun. Voit tilata varusteet sekä erilaiset pulkat ja kelkat esimerkiksi Hamax- ja Atom Sports -merkeiltä Hobbyhall.fi-verkkokaupasta.

Virkistävää talviliikuntaa vedessä

Talviuinti on virkistävä harrastus, mutta se vaatii totuttelua ja erityistä varovaisuutta. Turvallisuussyistä talviuintia kannattaa aina harrastaa yhdessä jonkun kanssa. Helpoin ja turvallisin tapa kokeilla talviuintia on mennä talviuintiseuran saunan yhteydessä olevalle uimapaikalle. Muutaman euron kertamaksulla saat laiturin ja avannon lisäksi käyttää myös pukuhuonetta ja saunaa.

Talviuintia varten tarvitset vain uima-asun ja pyyhkeen sekä laudeliinan mahdollista saunomista varten. Monet uimarit käyttävät lisäksi pipoa ja uimakenkiä uidessaan. Uinnin jälkeen kannattaa pukeutua lämpimästi ja juoda riittävästi nestettä.

Mikäli talviuinti tai muut tämän artikkelin lajit eivät innosta, voit kokeilla luistelua ja hiihtoa eri tavoin. Esimerkiksi laskettelu tai retkiluistelu voivat tuoda uutta intoa tuttuihin talvilajeihin. Huonolla säällä myös kotitreenit sisällä ovat hyvä vaihtoehto. Tilaa tarvikkeet talviliikuntaan ja kotona tapahtuvaan kuntoiluun helposti Hobbyhall.fi-verkkokaupasta.