perjantai 22.1.2021 | 14:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Mielipidekirjoitus: Eläkeliiton Haapaveden yhdistyksen tuoreen puheenjohtajan ajatuksia alkavalle vuodelle

La 9.1.2021 klo 06:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Mennyt vuosi jäi historiaan erityisenä kokemuksena monine rajoituksineen, ohjeineen ja pelkoineen. Matkustelu ja sosiaalinen kanssakäyminen jäi useimmilta hyvin vähäiseksi. Kuitenkin on selvitty.

Tämä vuosi on alkanut samoissa rajoitteissa kuin viime vuonnakin. Näyttää ainakin lähikuukaudet olevan rajoitteellisia.

Säilyttääksemme mielen vireyden on sosiaalista kanssakäymistä oltava tuttaviemme tai harrastuksien kautta.

Edustan Eläkeliiton Haapaveden yhdistystä. Viime vuosi oli yhdistyksessämme varmaankin pitkiin aikoihin hiljaisin. Toiminta jäätyi hallituksen mahtikäskyllä ja pandemian pelossa maaliskuussa, samoin kävi kaikelle yhdistystoiminnalle ja tapahtumille, jotka perustuivat ihmisten kokoontumiselle.

Voimakkaiden rajoitteiden vallitessa on jokaisen omatoiminen ulkoliikunta suositeltavaa joko yksin tai kaverin kanssa.

Toimintamme organisaatio on kuitenkin toimintakykyinen ja ideoimme talven aikana sellaisia toimintatapoja jotka ovat mahdollisia, sallittuja ja turvallisia tässä tilanteessa.

Yhdistyksellämme on monia perinteeksi muodostuneita tapahtumia, joista pidämme kiinni mahdollisuuksien mukaan. Uusiakin on lupa ideoida!

Olemme sitoutumaton yhdistys, tuotamme ns. kolmannen sektorin sosiaalipainotteisia palveluja jäsenillemme, esim. kerhoja, liikuntaan liittyviä tapahtumia, juhlia, retkiä teatteri ym. tapahtumia.

Tarvittaessa laadimme kannanottoja tai aloitteita kunnallishallintoon tai eri viranomaisiin.

Eläkeliiton jäsenet on kaikki ikä-ihmisiä, joilla on runsaasti ns. hiljaista tietoa. Monet heistä ovat yksin asujia, ja tarvitsevat virikettä päiviinsä.

Oletan kuitenkin, että pandemiatilanne ja rajoitukset hellittää jossakin vaiheessa, toivottavasti jo tämän vuoden aikana. Yhdistyksemme toimintaan pääsee mukaan liittymällä jäseneksi. Lisä informaatiota yhdistyksestä ja toiminnasta saa yhdistyksen kotisivulta sekä hallituksen jäseniltä ja allekirjoittaneelta.

Yhteistyön merkeissä

Matti Vatjus-Anttila

Haapaveden Eläkeliiton puheenjohtaja

#