MAINOS

Hyvä design toimii ja näkyy suomalaisissa kodeissa

MAINOS -


Kodin sisustamiseen tulee monilla luontainen kaipuu ilmojen viilentyessä. Kodin tunnelma on tärkeä asia, jota halutaan vaalia. Sisustaminen on yksi keino tuoda huoneisiin kauniita tuotteita, inspiroivia värejä sekä kiinnostavia muotoja. Kotimainen design on usein hintavampaa kuin marketti-tuotteet, mutta kestäviä valintoja halutaan erityisesti tänä aikana tehdä. Suomalaisen muotoilun etu on myös siinä, että design-klassikot sopivat monenlaisiin koteihin ja muotoilussa on huomioitu erityisesti esineiden käytettävyys, jota suomalaiset arvostavat. Suomalainen design sopii usein myös pienempiin koteihin, koska muotoilu ei ole niin massiivista, kuten ulkomaisten design-tuotteiden kohdalla välillä on.  

Monesta suomalaisesta kodista löytyy Marimekkoa, Artekia sekä myös muita design-klassikoita. Suomessa on menossa selkeästi kotimaisen designin buumi ja alalle on tullut paljon myös raikkaita nuoria suunnittelijoita. Designkaupat.fi on sivusto, mistä löytyy suomalaista ja skandinaavista designia myyviä verkkokauppoja. Etsi yksittäisiä tuotteita hintoineen tai selaa tuoteryhmiä ja tuotemerkkejä ja hae inspiraatiota omaan sisustukseen.  

Design-huonekalut säilyttävät arvonsa

Design-huonekaluja voi myös myydä eteenpäin, koska ne säilyttävät hyvin arvoaan. Esimerkiksi suosittu designia myyvä verkkokauppa Finnish Design Shop on kehittänyt oman alustan käytettyjen design-tuotteiden myymistä varten. Design-klassikoiden ostaminen ei siis sido sisustusta enää seuraaviksi vuosikymmeniksi, vaan designia voi reilusti ostaa ja myydä halutessaan eteenpäin. Netistä voi tarkistaa etukäteen tuotteiden jälleenmyyntiarvon ja katsoa, paljonko käytetyt design-huonekalut maksavat. Kaikkea ei tarvitse välttämättä ostaa uutena, vaan myös käytetyt huonekalut ovat hyvin säilyneinä kannattava sijoitus. Netistä ostettaessa tulee kuitenkin olla tarkkana ja usein varsinkin yksityisiltä myyjiltä ostettavien käytettyjen design-huonekalujen kohdalla kunnon tarkastaminen kannattaa tehdä paikan päällä.   

Yhdistä sisustuksessa vanhaa ja uutta

  Erilaisilla tyyleillä voi vapaasti leikitellä ja kontrastit luovatkin mielenkiintoa sisustukseen: Uusi ja vanha, rouhea ja pelkistetty, voimakkaat värit ja luonnonläheiset värit, design ja kirpparilöydöt. Kaikkea voi sekoittaa oman tyylin ja mielikuvituksen rajoissa ja usein niitä rajoja voi myös kokeilla ylittää. Kaikki suomalaiset eivät välttämättä ole niin tietoisia omistamiensa esineiden arvosta ja välillä kirpputoreilta voikin tehdä todellisia löytöjä, kun myynnissä on pilkkahintaan suomalaista designia. Tämä kertoo myös siitä, että muodon viehättyvyys on usein juuri katsojan silmissä, eivätkä kaikki näe designin arvoa. Suomalaisessa sisustuksessa voi vaivatta yhdistää design-klassikoita ja markettien myymiä sisustustuotteita. Suomalainen design ei välttämättä ole krumeluuria, vaan kaunista ja käytännöllistä, kuten esimerkiksi suomalainen design-lasi. Suomessa design-lasi on ollut käyttötavaraa, joka on saanut kaunistaa kahvipöytiä ja olohuoneen kirjahyllyjä. Riihimäen lasi, Tapio Wirkkala, Timo Sarpaneva sekä Oiva Toikka ovat tuotteillaan mutkattomasti sulautuneet suomalaisten arkeen ja juhlaan ennen ja nyt. 

Suomalaisia klassikoita voi etsiä omaan kotiin sivustolta Huonekalut.fi