Nyt on hyvä aika kilpailuttaa sähkösopimus!

Sähkövertailu verkossa onnistuu vaivattomasti.

Sähkö on arkipäiväinen hyödyke, josta moni meistä maksaa kuukausittain ilman sen suurempaa pohdintaa. Sähkösopimuksen kilpailuttaminen voi tuoda merkittäviä hyötyjä kuluttajalle. Esittelemme 10 syytä, miksi jokaisen kuluttajan kannattaisi kilpailuttaa sähkösopimuksensa säännöllisesti.

1. Säästöt: Vaikka säästö ei olisi kuin muutaman euron kuukaudessa, vuositasolla siitä kertyy jo melkoinen potti.

2. Hintojen läpinäkyvyys: Kilpailuttamalla näet selkeästi, mitä eri tarjoajat veloittavat palveluistaan ja pystyt paremmin vertailemaan eri hintoja.

3. Paremmat sopimusehdot: Kilpailutuksen myötä voit löytää sopimuksia, jotka vastaavat juuri sinun tarpeitasi - esimerkiksi sopimuksen pituus tai hinnoittelumalli.

4. Uusiutuvan energian tukeminen: Monet sähköyhtiöt tarjoavat mahdollisuuden valita 100% uusiutuvan energian. Kilpailuttamalla voit tehdä ympäristöystävällisiä valintoja.

5. Mahdolliset tarjoukset ja etuudet: Usein sähköyhtiöt tarjoavat uusille asiakkaille erilaisia tarjouksia tai etuuksia, kuten alennettua hintaa ensimmäisiltä kuukausilta tai lahjakortteja.

6. Kuluttajansuoja: Kilpailuttamalla ja vaihtamalla aktiivisesti sähkön toimittajaa pidät itsesi ajan tasalla sopimusehdoista ja vältät epäedulliset sopimukset.

7. Markkinoiden muutosten seuraaminen: Sähkömarkkinat elävät ja muuttuvat. Kilpailuttamalla sopimustasi säännöllisesti pysyt mukana markkinoiden kehityksessä.

8. Vältät passiivisuuden ansan: Jos et koskaan kilpailuta sopimustasi, saatat päätyä maksamaan "laiskuuslisää". Olemalla aktiivinen voit varmistaa, että et maksa liikaa.

9. Ennustettavuus: Kilpailuttamalla voit löytää tarjouksia, jotka tarjoavat kiinteän hinnan tietyksi ajaksi, mikä auttaa budjetoinnissa ja tekee kuluista ennustettavampia.

10. Tietoisuuden lisääntyminen: Sähkösopimuksen kilpailuttaminen ja uusien tarjousten vertailu voi opettaa sinulle uutta sähkönkulutuksestasi, sähkön hinnasta ja energiamarkkinoista yleensä.

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on helppo tapa varmistaa, että saat sähköstäsi parasta mahdollista vastinetta rahoillesi. Vaikka kilpailutus voi tuntua aluksi monimutkaiselta, se on vaivan arvoista ja voi tuoda mukanaan monia hyötyjä. Toki on hyvä muistaa ettei aina kannata tai ole hyvä aikaa kilpailuttaa sähköä.

3 syytä miksei sähköä kannata kilpailuttaa

Vaikka sähkösopimuksen kilpailuttaminen on yleisesti ottaen suositeltavaa ja voi tuoda mukanaan säästöjä sekä muita etuja, on olemassa myös syitä, joiden vuoksi joku saattaisi päättää olla kilpailuttamatta sopimustaan. Tässä artikkelissa käymme läpi kolme tällaista syytä.

1. Stabiilius ja luottamus nykyiseen toimittajaan

Jos kuluttaja on ollut tyytyväinen nykyiseen sähkötoimittajaansa vuosien ajan, hänellä saattaa olla luottamus kyseisen toimittajan palveluihin, asiakaspalveluun ja hinnoitteluun. Tällöin vaihtamisen vaiva saattaa tuntua suuremmalta kuin mahdolliset säästöt.

Yrityksen maine ja pitkäaikainen asiakassuhde voivat painaa vaakakupissa enemmän kuin potentiaalinen pieni säästö kilpailuttamisen kautta.

2. Vaihtamisen vaiva ja ajan puute

Kilpailuttamiseen ja sopimusten vertailuun liittyy aina jonkin verran vaivannäköä. Vaikka prosessi on nykyään helpompi kuin koskaan sähkön kilpailutuspalveluiden ansiosta, jotkut kuluttajat saattavat kokea, että heillä ei ole aikaa tai halua paneutua asiaan.

Jotkut saattavat kokea, että potentiaalinen säästö ei korvaa sitä aikaa ja vaivaa, joka kilpailuttamiseen menee.

3. Muita etuja kuin pelkkä hinta

Joillekin kuluttajille sähkösopimuksen valinnassa tärkeintä ei ole pelkkä hinta. Esimerkiksi ympäristöarvot voivat olla kuluttajalle tärkeitä, ja hän saattaa olla valmis maksamaan hieman enemmän saadakseen sähkönsä uusiutuvista lähteistä.

Jos kuluttaja on jo valinnut toimittajan, joka vastaa hänen arvojaan ja tarpeitaan, hän saattaa nähdä kilpailuttamisen tarpeettomana.

Jokaisen kuluttajan on arvioitava omat tarpeensa ja prioriteettinsa ja tehtävä päätöksiä niiden mukaisesti.