Näin käytät lainalaskuria lainan laskemiseen

Lainalaskuri on näppärä työkalu hahmottamaan sopiva laina omaan maksukykyyn, koska se auttaa ymmärtämään, kuinka lainan kuukausierä muuttuu laina-ajan mukana. Laina-aikaa vaihtelemalla löydät luotolle sopivan kuukausierän ja laina-ajan. Muista, että lainalaskuri laskelma on aina arvio. Todelliset lainaehdot riippuvat pankista ja pankin luottopolitiikasta.

Lainalaskurin yleiset ohjeet

Etsi sopiva lainalaskuri: Etsi luotettava lainalaskuri verkosta. Monet pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat maksuttomia lainalaskureita.

Syötä tiedot lainalaskuriin: Syötä laskuriin haluamasi lainan tiedot, kuten lainan määrä ja laina-aika. Laskuri laskee sinulle lainan kuukausittaiset lyhennykset ja kokonaiskustannukset.

Tarkastele laskelmaa: Käytä laskurin antamia tietoja arvioidaksesi, onko ehdotettu laskelma sinulle taloudellisesti sopiva vai pitäisikö harkita eri laina-aikaa tai määrää.

Tee uusia laskelmia ja valitse paras: Lainalaskurin avulla voit kokeilla erilaisia lainasummia ja maksuaikoja nähdäksesi, miten ne vaikuttavat kuukausittaisiin lyhennyksiin ja kokonaiskustannuksiin. Tämä auttaa sinua tekemään harkittuja päätöksiä. Kun olet löytänyt sopivan lainavaihtoehdon, hae lainaa valitsemaltasi pankilta.

Mistä löydät lainalaskurin

Lainalaskureita löytyy useiden pankkien verkkosivuilta. Esimerkiksi suomalaisen Alisa Pankin suosittu lainalaskuri löytyy lainahakemuksen alusta sekä verkkosivulla että mobiilisovelluksessa. Käy Alisa Pankin kotisivuilla tai lataa mobiilisovellus ja tutustu, miten helposti lainalaskuri toimii.