Mattojen avulla uusi ilme kotiin - ideoita sisustamiseen

Kyllästyttääkö kodin nykyinen ilme, mutta isojen muutostöiden aloittaminen ei kuitenkaan innosta?

Mattojen avulla voi luoda kotiin uudenlaista ilmettä ja tunnelmaa, jolloin tuntuu kuin muutokset kotona olisivat isompia kuin ne todellisuudessa ovat. Kodin1-verkkokaupasta löytyy laadukkaat matot kaikkiin tiloihin ja käyttötarkoituksiin. Sieltä voi löytää myös uutta inspiraatiota tilojen rakentamiseen ja kodin viihtyisyyteen. Seuraavassa muutamia ideoita, kuinka kotiin saa tuotua uuden ja raikkaan ilmeen.

Leikkisyyttä kotiin matoilla

Sisustamisen ei aina tarvitse olla niin vakavaa ja kodin ilmeeseen voidaan tuoda värikkyyttä ja leikkisyyttä. Matot ovat tähän oiva tapa, ja niillä voidaan tuoda huoneeseen mielenkiintoisia elementtejä, jotka tekevät siitä ainutlaatuisen ja persoonallisen. Leikkisyys sopii lastenhuoneen lisäksi myös muihin tiloihin eikä värikkäitäkään ratkaisuja kannata kavahtaa.

Rauhallisuutta ja harmoniaa matoilla

Matoilla voidaan luoda tilaan myös rauhallisuutta ja harmoniaa. Tällöin kannattaa valita sellaiset matot, jotka ovat värimaailmaltaan rauhallisia ja tasaisia. Välttämällä liian kirkkaita tai selvästi erottuvia värejä, voi saada aikaan harmonisen tunnelman. Harmonisen tunnelman luomiseen sopii erityisen hyvin erilaiset villamatot ja juutti, joilla saadaan luotua erittäin maanläheinen tunnelma.

Sisustuksen korostaminen

Matto voi toimia myös erinomaisena tapana korostaa tiettyjä elementtejä sisustuksessa. Onko sisustettavassa tilassa tiettyjä tauluja tai koriste-esineitä, jotka vangitsevat katseen heti huoneeseen astuessa? Mikäli vastaus on kyllä, kannattaa valita matot, jotka korostavat näitä elementtejä entisestään. Näin koko tilassa on yhtenäinen tunnelma, eikä matto vie huomiota näyttäviltä sisustuselementeiltä.

Maton koko

Maton koon valitseminen on tärkeä osa sisustamista. Liian suuri matto voi tehdä tilasta ahtaan tuntuisen ja liian pieni taas liian aution näköisen. Mikäli matto halutaan asettaa kokonaan tai osittain huonekalujen alle, tulee myös niiden koko huomioida mattoa valitessa. Mikäli matto menee ruokaryhmän alle, on sen tärkeää olla siihen riittävän suuri. Sohvan tai sohvapöydän alle menevän maton tulee sopia kooltaan tilan lisäksi näihin huonekaluihin. Ennen ostoksille suuntaamista kannattaakin tarttua mittanauhaan ja mitata sekä tila että huonekalut, jotta saa parhaan käsityksen siitä, minkä kokoinen matto tilaan sopii.

Mattoa voi käyttää myös tilanjakajana

Matto voi toimia myös tilanjakajana. Se voi erottaa esimerkiksi olohuoneen ja ruokailutilan, mikäli ne ovat samassa huoneessa. Matto voi lisätä visuaalisuutta ja tuoda viihtyisyyttä kotiin. Se voi olla myös hyvä tapa tuoda eri tiloihin erilaisia väri- tai muotoiluelementtejä.

Kannattaa myös miettiä maton käyttökohdetta ja valita kovassa käytössä oleviin tiloihin riittävän kestävä matto. Tiloihin, joissa liikutaan paljon, kannattaa valita mattoja, joiden pohjassa on liukueste valmiiksi. Mikäli sellaista ei ole, voi kokeilla erilaisia maton alle tarkoitettuja liukuesteitä.

Mattoja käytetään paljon sisustamiseen ja ne voivat antaa kodille uuden ilmeen. Mattojen avulla voi tuoda leikkisyyttä, harmoniaa, rauhallisuutta tai väriä kotiin. Matot sopivat myös hyvin erottamaan tiloja ja tuomaan eri ilmettä eri puolille kotia.