Kilpailuta täsmäluotto ja säästä rahaa

Täsmäluotto on loistava tapa rahoittaa yksittäisiä hankintoja, kattaa yllättäviä kuluja tai toteuttaa erilaisia projekteja. Se on kerralla tilille maksettava laina, joka ei vaadi vakuuksia eikä takaajia. Sitä on helppo hakea netistä. Lainan voi saada nopeasti ja helposti juuri silloin, kun sitä eniten tarvitset.

Täsmäluottoa voi käyttää kaikenlaisiin tarkoituksiin. Sillä voi esimerkiksi toteuttaa lomamatkan, tehdä remonttia tai sillä voi maksaa terveydenhoitokuluja tai muita odottamattomia menoja. Täsmäluotto on usein kooltaan alle 10 000 euron kokoinen luotto. Se on hyvä vaihtoehto tilanteissa, joissa tarvitset rahaa nopeasti.

Luoton kilpailuttaminen voi auttaa löytämään parhaan mahdollisen lainan, joka vastaa tarpeitasi ja sopii taloudelliseen tilanteeseesi. Kilpailuttaminen auttaa lisäksi välttämään huonot lainaehdot, kuten korkeat korot tai kalliit kulut. Täsmäluotto on helppo kilpailuttaa helposti netissä yhdellä hakemuksella. Automatiikan ansiosta lainatarjouksia voidaan antaa nopeasti, joten pääset pian vertailemaan täsmäluottoja.

Mikä täsmäluotto on ja kenelle se sopii?

Täsmäluotto on kulutusluotto, jota varten ei tarvita vakuuksia eikä takaajia. Täsmäluoton koko vaihtelee muutamista sadoista euroista tuhansiin tai kymmeniintuhansiin euroihin. Takaisinmaksuaika voi olla kuukausista useisiin vuosiin riippuen luoton koosta sekä lainanottajan toiveista.

Nopea luotto sopii erityisesti kiireellisiin tilanteisiin mutta toki myös suunniteltuihin menoihin. Esimerkiksi uusien kodinkoneiden ostaminen keittiöön hajonneiden tilalle on yksi tällainen tilanne, jossa nopeasta lainasta on paljon hyötyä. Kun jääkaappi tai uuni hajoaa yllättäen, ei uutta varmasti halua odotella viikkokausia. Täsmäluoton saa tilille parhaassa tapauksessa jo samana päivänä, joten uutta pääsee ostamaan heti.

Jos olet pitkään haaveillut keittiöremontista, voisi nyt ehkä olla hyvä aika toteuttaa se. Uuden keittiön suunnittelu ja toteutus mahdollistaa täysin uuden ilmeen luomisen koko kotiin. Keittiössä vietetään usein paljon aikaa sekä ruoanlaiton merkeissä, ruokaillessa että muutenkin. Siksi ei olekaan yhdentekevää, millainen keittiö on. Sen olisi hyvä olla toimiva ja mielellään myös omaa silmää miellyttävä.

Täsmäluotto toimii erinomaisesti myös lomalainana. Sen avulla pääset toteuttamaan unelmiesi lomareissun kotimaassa tai ulkomailla ilman, että sinun tarvitsee käyttää paljon säästöjäsi. Pääset tutustumaan uusiin kulttuureihin, ihmisiin ja ruokiin. Matkailu avartaa ja tarjoaa kaivatun irtioton arjesta. Nopean luoton avulla voit lähteä reissuun lyhyelläkin varoitusajalla.

Luottoa voi hakea myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa

Rinnakkaishakija tarkoittaa henkilöä, joka hakee lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa. Hakijat siis vastaavat lainan takaisinmaksusta yhdessä. Rinnakkaishakijasta on hyötyä varsinkin silloin, kun kyseessä on isompi lainasumma tai päähakijalla on pienet tai epäsäännölliset tulot. Tällöin isompituloinen rinnakkaishakija voi parantaa lainan saamisen mahdollisuutta huomattavasti.

Kun lainaa on hakemassa kaksi henkilöä, voidaan heille myöntää isompi summa rahaa, koska molempien tulot otetaan huomioon laskelmissa. Ja mikä parasta, luottoa voi saada matalammalla korolla, kun sitä on hakemassa kaksi henkilöä. Yhteinen laina saattaa siis tulla paljon halvemmaksi kuin yksin haettu.

Näin helppoa vakuudettoman luoton kilpailuttaminen on

Moni pankki ja rahoitusyhtiö myöntää vakuudettomia luottoja. Luoton kilpailuttaminen kannattaa, sillä korot ja kulut vaihtelevat paljon. On siis järkevää etsiä luotto, jossa on mahdollisimman matala korko ja edulliset kulut. Valitsemalla halvemman vaihtoehdon, voit säästää yhteensä jopa satoja tai tuhansia euroja.

Ensimmäinen askel on määrittää tarvittava lainan määrä. Ota huomioon kaikki kulut, jotka hankinnasta aiheutuvat ja hae laina, joka kattaa varmasti kaikki kulut. Voit myös hakea lainaa useampaa tarkoitusta varten samassa hakemuksessa. Saat itse päättää, mihin rahat käytät, joten voit toteuttaa useamman projektin yhdellä lainalla. Tälläkin tavalla voit säästää rahaa, kun jokaista asiaa varten ei tarvitse hakea erillistä luottoa.

Kun olet päättänyt, minkä verran haet luottoa, pääset suorittamaan helppoa kilpailutusta. Kotimainen lainojen vertailupalvelu Nordic Bank kilpailuttaa jopa yli 30 lainantarjoajan vakuudettomat luotot yhdellä maksuttomalla hakemuksella. Täytä ilmainen lainahakemus Nordic Bankin nettisivuilla, niin saat pian tutustua ensimmäisiin tarjouksiin. Ensimmäiset lainatarjoukset saapuvat perille nimittäin tavallisesti jo parin minuutin kuluttua.

Saat kaikki tarjoukset sähköpostiisi ja sen lisäksi pääset vertailemaan niitä verkkopalveluumme, jossa ne järjestyvät automaattisesti koron mukaan. Tämä ominaisuus helpottaa vertailua entisestään. Kun sitten olet valinnut tarjouksista parhaan, saat rahat tilillesi yhden arkipäivän kuluessa.

Mitä tulee ottaa huomioon luottoja vertaillessa?

Tutustu lainatarjouksiin huolellisesti, jotta löydät omiin tarpeisiin ja taloudelliseen tilanteeseen sopivan luoton. Kiinnitä huomiota etenkin korkoon ja kuluihin, sillä niillä on suuri vaikutus luoton kokonaiskustannuksiin.

Todellinen vuosikorko on erittäin hyödyllinen luku, jota kannattaa hyödyntää vertailussa. Tuo luku nimittäin sisältää sekä koron että kaikki kulut, joten se kertoo, mitkä ovat luoton kokonaiskustannukset vuositasolla. Mitä matalampi todellinen vuosikorko on, sitä halvemmaksi laina tavallisesti tulee. Pelkkä nimelliskorko ei siis kerro koko totuutta, sillä kulut saattavat nostaa hintaa huomattavasti.

Laina-aika vaikuttaa sekä kokonaiskustannuksiin että kuukausierän kokoon. Siksi takaisinmaksuaika kannattaa suunnitella tarkkaan. Mitä pitempi laina-aika on, sitä enemmän korkoa ja kuluja siitä ehtii kertyä. Lyhyt maksuaika taas voi tehdä kuukausierästä liian suuren, jolloin riskit kasvavat. Sovi siis laina-aika sellaiseksi, että pystyt varmasti maksamaan jokaisen kuukausierän ongelmitta. Nordic Bankin lainalaskuri auttaa, kun suunnittelet takaisinmaksuaikaa.

Tarkista myös luoton muut ehdot. Esimerkiksi lyhennysvapaan mahdollisuus on ehkä hyvä olla olemassa varmuuden vuoksi, varsinkin jos kyseessä on pitempiaikainen luotto. Lyhennysvapaan aikana lainanlyhennystä ei makseta. Tällä tavalla voit tarvittaessa irrottaa rahaa lainan lyhentämisestä muihin, sillä hetkellä tärkeämpiin menoihin.