Kannattaako lainojen yhdistäminen aina?

Lainojen yhdistäminen on parhaimmillaan lainojen takaisinmaksua helpottava ja rahaa säästävä ratkaisu. Ennen yhdistelylainan hakemista on kuitenkin varmistuttava siitä, että se todella sopii omiin tarpeisiin.

Monet tarvitsevat lainaa elämän eri vaiheissa, kuten ostaessaan ensimmäistä autoaan tai asuntoaan, remontoidessaan mökkiään tai hankkiessaan sijoitusasuntoa. Lainaa tarvitaan tilanteissa, joissa toivotun investoinnin toteuttaminen on liian suuri omiin säästöihin nähden tai säästöjä ei halua jostain syystä käyttää.

Lainan ottaminen on aina sitoumus ja lainasopimusta allekirjoitettaessa sitoutuu maksamaan lainan takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. Lainaa tuleekin ottaa vain harkittuun tarpeeseen ja lainan suuruus sekä takaisinmaksuaika on sovitettava omaan talouteen sopivaksi.

Jossain vaiheessa elämää on mahdollista, että yhdellä ihmisellä on useampikin laina. Tällaisissa tapauksissa kannattaa kartoittaa mahdollisuutta lainojen yhdistämiseen helpottaakseen lainojen hallintaa ja säästääkseen lainan kokonaiskustannuksissa.

Millaiseen tilanteeseen yhdistelylaina sopii?

Lainojen yhdistäminen on käytännössä useamman luoton yhdistämistä yhden lainasopimuksen alle. Lainojen yhdistämisestä seuraa parhaassa tapauksessa useita hyötyjä, jotka helpottavat arkeasi lainanmaksajana. Yhdistelylainaa on mahdollista saada sekä vakuudellisena että vakuudettomana lainanhakijasta sekä lainanantajasta riippuen.

Voit yhdistää yhdistelylainaksi haluamasi lainat, luotot ja maksusopimukset. Yhdistelylaina voi koostua esimerkiksi kulutusluotosta, luottokortista ja verkkokaupan osamaksusta, joilla kaikilla on omat korkonsa, maksuaikansa ja muut kustannuksensa.

Yhdistämällä lainat voit:

●saada edullisemman koron ja sitä kautta säästää rahaa

●mahdollisesti pidentää lainojesi takaisinmaksuaikaa

●helpottaa taloutesi hallintaa lyhentämällä usean lainan sijaan vain yhtä lainaa.

Kaikissa tapauksissa lainojen yhdistäminen ei ole järkevää tai välttämättä edes mahdollista. , Esimerkiksi asuntolaina kannattaa jättää lainojen yhdistämisen ulkopuolelle, koska asuntolainan korko on usein vakuudettomia lainoja matalampi.

Lainoja ei kannata yhdistää, mikäli:

●et saa yhdistelylainaan parempia ehtoja kuin nykyisissä lainoissasi

●yhdistelylainan kuukausierästä tulisi liian suuri maksuvaraasi nähden

●yhdistelylainan takaisinmaksuaika venyisi liian pitkäksi.

Lainojen yhdistäminen on parhaimmillaan tehokas keino hallita useita lainoja, mutta yhdistelylainan hakemista tulee aina harkita tarkkaan ja miettiä sen soveltuvuutta omaan talouteensa. Yhdistelylainat kannattaa myös aina vertailla eri lainanantajien välillä.

Näin yhdistät lainat

Mikäli lainojen yhdistäminen voisi olla oikea ratkaisu selkeyttämään lainanmaksuasi ja pienentämään useiden lainojen aiheuttamia kustannuksia, sinun on varmistuttava siitä, että täytät tietyt kriteerit.

Voit yhdistää lainat, mikäli:

●olet vähintään 20-vuotias

●sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot

●sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Lainojen yhdistäminen kannattaa aloittaa laskemalla nykyisten lainojen kokonaissumma. Muista laskea mukaan niin kulutusluotot, luottokortit kuin mahdolliset osamaksutkin. Näin varmistut siitä, että osaat tehdä hakemuksen oikeilla tiedoilla.

Näin lainojen yhdistäminen etenee vaihe vaiheelta:

1.Täytä lainahakemus ja kilpailuta lainat – voit hyödyntää lainavertailupalvelua nopeuttaaksesi ja helpottaaksesi prosessia.

2.Valitse sinulle parhaiten sopiva yhdistelylaina – kiinnitä huomiota erityisesti lainan todelliseen vuosikorkoon, johon sisältyvät kaikki lainaan liittyvät kustannukset.

3.Allekirjoita lainasopimus tarjouksen voimassaoloajan puitteissa.

4.Maksa vanhat lainat pois uudella lainalla ja aloita uuden lainan lyhentäminen sovituissa maksuerissä.