Islanti on täynnä luonnon ihmeitä

Islanti on upea matkakohde, joka tarjoaa matkailijoille uskomattomia maisemia, ainutlaatuista luontoa ja unohtumattomia kokemuksia. Sen luonto on täysin ainutlaatuisen kaunis eikä sille löydy vastinetta mistään muualta maailmasta. Maisemat vaihtuvat jatkuvasti, joten voit nähdä upeita aavoja nummia sekä karuja vuoria. Korkeat vesiputoukset johdattelevat satumaiseen tunnelmaan. Maa on myös viime vuosina tullut tunnetuksi aktiivisista tulivuoristaan, jotka ovat jopa lamaannuttaneet koko Euroopan lentoliikenteen.

Vaikka Islanti on erityisesti luonnon ystävän matkakohde, löytyy Reykjavikista ja sen lähialueilta koettavaa myös kaupunkilomailusta pitävälle. Osa matkasta kannattaa kuitenkin varata luonnon ihmeiden ihasteluun. Islanti on kooltaan pieni maa, joten jo yhden päivän aikana pystyy näkemään paljon.

Kultainen kierros on yksi Islannin suosituimmista reiteistä

Kultainen kierros eli Golden Circle on yksi Islannin suosituimmista reiteistä, jonka voi ajaa helposti läpi vain yhden matkapäivän aikana. Golden Circle on 300 kilometriä pitkä. Voit ajaa sen itse tai valita valmiiksi opastetun retken, joka sisältää kuljetukset. Kun halutaan nähdä Islanti autolla joko itse ajamalla tai valmiilla kyydeillä, kannattaa ne ostaa etukäteen netistä. Näin matka-aikaa ei kulu järjestelyihin ja paikan päällä pääsee nauttimaan maisemista täysin siemauksin.

Kultainen kierros sijaitsee Reykjavikin lähellä, joten pääset kiertämään sen helposti pääkaupungista käsin. Kierroksen aikana sinulla on mahdollisuus vierailla Thingvellirissä, jossa kaksi mannerlaattaa kohtaavat toisensa. Näet myös kuuluisan Geysirin, joka on antanut nimen myös kaikille muille Islannin geysireille. Myös Gullfossin vesiputous on näkemisen arvoinen ja sen valtavat vesimassat sekä kaunis ympäristö jättävät varmasti pysyvän vaikutuksen.

Ring Road vie koko saaren ympäri

Jos aikaa on hieman enemmän, kannattaa suunnata Ring Roadille eli rengastielle. Se on Islannin pisin tie, joka kiertää koko saaren ympäri. Tämä reitti tarjoaa upeita maisemia sekä mahdollisuuden tutustua Islannin monipuoliseen luontoon. Reitin kiertämiseen on järkevää varata mieluiten viikko, jotta matkan varrella ehtii nauttia riittävästi sen tarjoamista nähtävyyksistä.

Rengastien varrella kannattaa pysähtyä ainakin Settlement Centeriin, joka esittelee maan viikinkihistoriaa. Snæfelsnessin niemi vuorineen ja vesiputouksineen on myös pysähtymisen arvoinen kohde. Länsivuonoilla pystyy näkemään kuuluisan lunnikallion ja Islannin kauneimmat maisemat. Ring Road onkin täydellinen valinta, jos haluat kokea Islannin kauneuden ja monimuotoisuuden kokonaisuudessaan.

Valassafari kruunaa matkan

Islanti on tunnettu myös upeista valassafareistaan. Voit lähteä veneretkelle Atlantin valtamerelle ja nähdä valaita lähietäisyydeltä. Niitä näkee parhaiten toukokuun ja syyskuun välissä, joten matkan ajankohtaan onkin kiinnitettävä huomiota. Valassafari on unohtumaton kokemus, joka kruunaa matkasi Islantiin.

Islanti on todellinen luonnonihmeiden maa. Sen upeat maisemat, geotermiset alueet sekä valassafarit tarjoavat vierailijoille unohtumattomia kokemuksia. Kultainen kierros ja Ring Road ovat suosittuja reittejä, jotka vievät sinut läpi Islannin upeiden maisemien. Islanti on matkakohde, jonka luonnon ihmeet säilyvät muistissa vielä pitkään matkan jälkeen.