5 tärkeintä lainavertailusivuston tuomaa hyötyä

Lainojen hakeminen netistä on nykyisin helppoa ja suurella joukolla suomalaisista onkin tästä jo kokemusta.

Pikaisesti saatavaa luottoa voi tarvita esimerkiksi laskupinosta selviämiseen tai lasten harrastuskulujen maksamiseen. Lainaa hakiessa on hyvä hyödyntää myös lainavertailusivustoa, jonka avulla eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjouksia on helppo vertailla keskenään.

1. Lainavertailupalvelu auttaa säästämään rahaa ja vaivaa

Lainavertailusivustot keräävät tietoa eri pankkien lainatarjouksista ja tarjoavat tätä dataa sitten kuluttajille helpossa muodossa. Käyttämällä lainavertailusivustoa asiakas saa nopeasti kuvan siitä, minkä pankin kulutusluotto, pikavippi, joustoluotto tai muu laina olisi itselle edullisin. Esimerkiksi sivustolla www.laina-vertailu.fi voi tarkastella eri rahoitusyhtiöiden korkoja jo ennen omien tietojen syöttämistä.

Asiakas voi saada jopa satojen eurojen säästöjä valitsemalla markkinoiden pienikuluisimman lainatarjouksen. Rahan lisäksi asiakas voi säästää myös vaivannäössä.

Jos kaikista rahoitusyhtiöistä pyytää lainatarjouksen, on siinä melkoinen homma tehtäväksi. Tämän jälkeen lainatarjouksia pitäisi vielä osata verrata keskenään ottaen huomioon takaisinmaksuajat ja muut maksusuunnitelmiin kuuluvat osat. Lainavertailusivusto säästää siis rahan lisäksi asiakkaan aikaa ja vaivaa.

2. Parempi tietämys omasta lainasta

Moni ottaa netistä lainaa tietämättä paljoakaan kaikista ehdoista, joita lainan takaisinmaksuun kuuluu. Lainavertailusivustot voivatkin tuoda asiakkaalle paremman tietämyksen siitä, mihin hän on ryhtymässä. On tärkeää, että asiakas ottaa huomioon esimerkiksi kuukausierän määrän, lainan takaisinmaksuajan ja kokonaiskustannukset, jotta takaisinmaksusta ei tule itselle liian haastavaa.

Vertailusivusto pystyy kertomaan asiakkaalle kuukausierän suuruuden, jotta hän voi suunnitella, miten suureen lainaan omat rahkeet riittävät. Kuukausierän suuruuteen vaikuttaa ennen kaikkea korko, haettu lainasumma sekä valittu takaisinmaksuaika.

Esimerkiksi kulutusluottoa hakiessaan asiakas voi itse valita lainasumman sekä takaisinmaksuajan. Lainasumman kanssa kannattaa kuitenkin olla realistinen. Jos omat tulot ovat hyvin pienet, voi pankilta olla vaikeaa saada suurta lainaa.

3. Rahaa voi saada nopeasti tilille

Jos lainaa lähtee hakemaan perinteisestä pankista, sen saamisessa voi kestää jopa useita päiviä. Lainaa saadakseen on toimitettava todisteita omista tuloistaan ja asiakkaan on usein valmistauduttava myös lainaneuvotteluun puhelimitse. Lainavertailusivuston avulla asiakas voi saada vippiä nopeasti tililleen jopa saman vuorokauden aikana.

Varsinkin pikavippejä ja kulutusluottoja haetaan nykyisin usein vakuudettomasti, joten aikaa ei kulu lainkaan vakuuksien määrittämisessä. Kun asiakas on täyttänyt lainahakemuksen netissä, voi hän saada automaattisen lainapäätöksen vain muutamassa minuutissa sähköpostitse tai tekstiviestitse.

Lainatarjoukset lähetetään yleensä asiakkaan sähköpostiin ja lainatarjouksen voi allekirjoittaa omilla pankkitunnuksillaan kätevästi. Jos yksikään lainatarjous ei kuitenkaan syystä tai toisesta lopulta kiinnosta, ei niistä tarvitse hyväksyä yhtäkään.

4. Löydä varmasti itselle paras laina

Lainavertailupalvelun asiakas löytää myös todennäköisemmin itselle parhaiten sopivan lainan. Asiakas voi haluta esimerkiksi lainan, johon saa mahdollisimman pienen kuukausierän ja pitkän takaisinmaksuajan. Toisaalta joku asiakas voi haluta lainaa vain sellaisesta pankista, joka on saanut vain hyviä arvosteluja muilta asiakkailta.

Moni pankki voi tarjota myös asiakkaan arkea helpottavia erikoispalveluita. Asiakas voi esimerkiksi saada lyhennysvapaan kuukauden valitsemaltaan rahoitusyhtiöltä. Tällöin tiukan paikan tullen asiakkaan ei tarvitsekaan huolehtia kuukausierän maksamisesta, vaan takaisinmaksua siirretään kuukaudella eteenpäin.

5. Huijausten välttäminen

Lainavertailusivustoja hyödyntämällä voi välttyä ottamasta lainaa huijaussivustoilta. Netissä on aina tärkeää olla varuillaan, sillä huijaussivustot voivat yrittää viedä asiakkaan rahoja tai henkilötietoja erilaisin katalin keinoin.

Luotettava vertailusivusto ei sisällytä palveluunsa tällaisia huijaussivustoja, se vertailee ainoastaan luotettavien pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainoja.

Huijaussivustoja on nykyisin hyvin vaikea erottaa kunnollisista sivustoista ja asiakkaan tulee olla tarkkana myös hakiessaan lainaa. Asiakkaan on myös hyvä esimerkiksi muistaa se, ettei pankki soita asiakkaalle milloinkaan kysyäkseen tilinumeroa, PIN-koodia tai luottokorttinumeroita.

Yhteenveto

Lainavertailusivustot tarjoavat kuluttajille merkittäviä etuja lainojen hakuprosessissa. Ensinnäkin ne säästävät sekä rahaa että vaivaa, sillä kuluttajat voivat helposti vertailla eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjouksia yhdellä sivustolla. Toiseksi, ne parantavat lainanhakijan tietämystä lainaehtojen yksityiskohdista, mikä auttaa tekemään parempia lainapäätöksiä.

Lainaa on myös mahdollista saada nopeammin tilille ilman pitkiä käsittelyaikoja vertailusivuston avulla. Lisäksi vertailusivustojen avulla löytyy todennäköisemmin itselle paras laina, joka vastaa omia henkilökohtaisia tarpeita.

Vertailusivustot auttavat myös välttämään huijaussivustot, sillä ne listaavat vain luotettavia pankkeja ja rahoitusyhtiöitä. Näin kuluttajat voivat tuntea olonsa turvallisemmaksi lainaa hakiessaan.