sunnuntai 26.6.2022 | 14:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Voimakkaasti immunipuutteiset voivat nyt hakea viidennen koronarokotuksen – Neljänsiä rokotteita suositellaan kaikille ikäihmisille, joilla terveys tai toimintakyky on heikentynyt

Katariina Anttila
Pe 17.6.2022 klo 16:46

Sote-piiri Helmi tiedottaa Haapaveden ja Pyhännän asukkaille, että voimakkaasti immuunipuutteiset, yli 12-vuotiaat henkilöt voivat THL:n suosituksen mukaisesti hakea viidennen koronarokoteannoksen.

Rokotteen voi saada, kun edellisestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta. Viidettä rokotetta ei tarvita, jos on saanut neljä koronarokotetta ja sairastanut koronan.

Neljänsiä koronarokotteita jaetaan riskiryhmiin kuuluville 70–79-vuotiaille. Riskiryhmiin kuuluvat esimerkiksi vaikeaa sydän- tai keuhkosairautta, diabetesta tai sairaalloista lihavuutta sairastavat.

Neljättä rokotetta suositellaan myös kaikille 80 vuotta täyttäneille, kaikille hoivakodeissa asuville ikäihmisille, kaikille muille iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet ja kaikille yli 12-vuotiaille voimakkaasti immunipuutteisille henkilöille.

Neljännen ja kolmannen rokotteen väliä pitää olla vähintään kolmen kuukautta.

Rokotteisiin neuvotaan varaamaan aika ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen kautta Helmen nettisivuilta. Puhelinajanvaraus toimii vain maanantaisin numerossa 044 7591025.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.