perjantai 19.8.2022 | 11:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Koronatartuntoja Haapaveden kehitysvammahuollon yksiköissä – Uusia tartuntoja todettu viikon aikana 29

SUVI HYTTINEN
Pe 17.12.2021 klo 10:06

Haapaveden kehitysvammahuollon yksiköiden asukkailla on todettu koronatartuntoja. Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen perjantaina antaman tiedotteen mukaan yksiköissä on ryhdytty tilanteen vaatimiin toimenpiteisiin. Kaikki altistuneet on jäljitetty ja asetettu karanteeniin voimassa olevien karanteenimääräysten mukaisesti.

Tiedotteessa kerrotaan koronatilanteen heikentyneen Haapavedellä edelleen. Uusia tartuntoja on tullut viikon aikana jo 29. Tauti on levinnyt pääasiassa rokottamattomien keskuudessa.

Helmestä muistutetaan, että on ehdottoman tärkeää noudattaa hygieniaohjeita sekä voimassa olevia suosituksia, jotta tartuntamäärät eivät lähde nousuun:

Pese kädet usein vedellä ja saippualla. Käytä tarvittaessa käsihuuhdetta.

Käytä tarvittaessa maskia, erityisesti jos olet rokottamaton.

Pidä turvaetäisyys.

Jos olet sairas, pysyttele kotona. Hankkiudu herkästi koronavirustestiin.  

Antigeeni-kotitestit ovat hyvä lisä terveydenhuollossa tehtävien testien rinnalle. Kotitestit soveltuvat niille henkilöille, joilla on hengitysinfektion oireita, kuten kuumetta, nuhaa tai yskää. Jos kotitestistä saa positiivisen testituloksen, tulee se vahvistaa terveydenhuollossa tehtävällä koronatestillä. Huomiota tulee kiinnittää myös siihen, että käyttää nimenomaan antigeenitestiä. Toinen markkinoilta löytyvä vaihtoehto, koronan vasta-ainetesti, ei kerro testattavan tämänhetkisestä tilanteesta, vaan siitä, onko henkilö joskus sairastanut koronaviruksen aiheuttaman taudin.

Lue aiempi uutinen täältä:

Korona leviää Haapavedellä nuoremmissa ikäluokissa – Reilu puolet sairastuneista rokottamattomia

#

Kommentoi 4 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.