perjantai 30.9.2022 | 09:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapaveden kaupunki ottaa koronapassin käyttöön yli 50 henkilön tilaisuuksissa – Koronatilanne heikentynyt kuukauden aikana, tartuntoja nyt yhteensä 70

SUVI HYTTINEN
Pe 26.11.2021 klo 16:10

Haapaveden kaupungin ja sote-piiri Helmen pandemiaryhmä on päättänyt, että koronapassi otetaan käyttöön kaupungin järjestämissä yli 50 henkilön yleisötilaisuuksissa. Passia ei vaadita ulkoilmatapahtumissa eikä alle 16-vuotiailta.

Kaupungin sisäisten tapahtumien järjestäminen esimerkiksi kouluissa, varhaiskasvatuksessa ja henkilöstön kesken on sallittua, kun terveysturvallisuudesta pidetään huoli.

Keskiviikkona kokoontunut pandemiaryhmä totesi koronatilanteen heikentyneen Helmen alueella kuukauden aikana. Kaupungin perjantaina antaman tiedotteen mukaan tartunnat leviävät pääasiassa rokottamattomassa väestössä.

Perjantaihin mennessä Haapavedellä oli todettu yhteensä 70 koronatartuntaa. Reilussa kahdessa viikossa uusia tartuntoja on tullut 17.

Palvelut Haapaveden kaupungin alueella ovat toiminnassa normaalisti ja tilat pysyvät avoinna. Etätyötä suositellaan tehtävien niin salliessa, ja kokousten ja palaverien järjestämistä etä- tai hybridimallilla.

Vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmiin kuuluvien luona suositellaan harkitsemaan tarkoin. Vieraillessa suosituksena on käyttää maskia ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta.

Maskin käyttösuositukset ovat ennallaan. Maskia suositellaan rokottamattomille aina julkisissa sisätiloissa liikuttaessa ja koko väestölle julkisissa sisätiloissa, joissa on pidemmän aikaa paljon ihmisiä lähellä toisiaan sekä joukkoliikenteessä.

Maskia on syytä käyttää myös matkalla koronavirustestiin ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä maskia suositellaan niin henkilökunnalle, potilaille kuin vieraillekin aina, kun he ovat lähikontaktissa toisten kanssa.

Pandemiaryhmä kannustaa kaikkia yli 12-vuotiaita ottamaan korona-rokotteen täytenä rokotussarjana. Näin varmistetaan, että jatkossakin kaikki palvelut pysyvät toiminnassa ja tilat avoimena.

Nyt annetut suositukset ovat voimassa toistaiseksi. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston määräämä kokoontumisrajoitus jatkuu 25.12. saakka.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.