torstai 28.10.2021 | 14:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan kirje: Pyhäjokilaakson kuuloyhdistys täytti 40 vuotta – Merkkipäivää vietettiin mennyttä taivalta muistellen

Ma 23.8.2021 klo 10:26

Viime lauantaina oli Käpylän koululle kokoontunut noin 30 yhdistyksemme jäsentä. Oulaistelaiset jäsenemme olivat koristelleet salin juhlakuntoon. Pihlajanoksat vanhoissa kahvipannuissa valkoisten liinojen päällä oli upea näky, kun vielä ympärillä oli kauniit hirsiseinät. Kelpasi meidän siellä muistella yhdistyksen menneisyyttä kuvin ja sanoin.

Nykyinen puheenjohtaja Leena Kangasharju toi esille yhdistyksen eri toimintamuotoja. Hän sanoi myös, että jokaisessa kokoontumisessa vertaistuen merkitys on voimaa antava. Tekniikka kehittyy hurjaa vauhtia. Se jopa pudottaa osan ihmisistä pois yhteiskunnan rattaista. Siksipä normaalit henkilökohtaiset tapaamiset ovat yhä ensiarvoisen tärkeitä yhdistyksissä ja elämässä.

Kuuloliiton edustajana tervehdyksen toi Aimo Lohilahti, joka on Kuuloliiton hallituksen jäsen, Oulun kuulopiirin puheenjohtaja ja Oulun Seudun Kuulo ry:n puheenjohtaja. Hän korosti puheenvuorossaan yhteistyötä eri yhdistysten välillä. Hänellä oli mukanaan myös kassillinen muistamisia.

Esko Suutari lauloi pariin otteeseen Raisa Tammisen säestyksellä. Yksi laulu oli sillä hetkellä erittäin ajankohtainen. Kun hän lauloi "mitä siitä, jos taivaalta vettä sattaa, kun sydämees iloa aurinko lattaa”, juuri silloin ulkona tuli vettä kuin saavista olisi kaadettu. Hän lausui myös itse tekemiään runoja. Niitä hän oli kirjoitellut aamun varhaisina tunteina kännykkäänsä laiturilla istuen.

Yhteislaulut tuottavat hyvää mieltä. Meillä on ollut tapana laulaa ”arvon mekin ansaitsemme”-laulua kokousten lopuksi. Se sopi nytkin laulettavaksi, kun ajatukset muutenkin olivat menneessä. Oma maakuntalaulumme, kymmenen virran maa, on kuulunut juhlaohjelmistoomme. Niin myös viime lauantaina.

Muistimme Kuuloliiton viirillä Oulaisten ja Haapaveden seurakuntia. Molempien kanssa olemme olleet eri tavoin yhteistyössä. Molemmissa kokoontuu myös kuulovammaisten kerho. Kuuloliitto oli myöntänyt ansiomerkkejä yhdistyksen esityksestä. Kultaisen merkin saivat Anna-Liisa Jokela ja Liisa Rytky. Pronssisen merkin saajina olivat Tapio Laurila ja Mikko Paldanius.

Juhlamme alkoi lohikeitolla ja päättäjäiskahvin kanssa söimme maukasta mansikkakakkua. Juhlasta jäi paljon muisteltavaa. Pitkästä aikaa saimme tavata toisiamme ja vaihtaa kuulumisia. Kenties Esko Suutarin laulun sanat ”ota elämän ilosta valoisat puolet, näin kauaksi kaikkoaa surut ja huolet”, ovat mottona kotiin lähteville.

Liisa Rytky

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.