tiistai 11.5.2021 | 19:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Koronarajoituksiin vapun jälkeen pieniä helpotuksia – Rokotuksia ei tässä vaiheessa olla laajentamassa alle 60-vuotiaisiin

KATARIINA ANTTILA
To 29.4.2021 klo 16:13 | päivitetty ti 14:44

Haapavedellä on koronarajoituksiin tulossa vapun jälkeen muutama lievennys: Liikuntahallin kuntosali aukeaa yli 65-vuotiaille. Kirjaston lukusali avataan. Fysioterapiaryhmät käynnistyvät.

Kaikissa edellä mainituissa paikoissa on otettava huomioon hygieniarajoitukset eikä osallistujamäärä saa ylittää kymmentä henkilöä.

Muuten nykyiset rajoitustoimet pysyvät Haapavedellä ennallaan 9. toukokuuta saakka.

Kaupungin ja sotepiiri Helmen pandemiaryhmä päätti muutoksista keskiviikkona.

Tiistaina Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä oli todennut, että epidemia on alueella perustasolla. Maakunnassa on ilmennyt uusia tartuntaketjuja, ja Oulu on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen. Ryhmä ei tehnyt muutoksia voimassa oleviin suosituksiin.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto antaa viimeistään 7. toukokuuta uuden yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamispäätöksen, joka tulee voimaan 10. toukokuuta.

Rokotuksissa Haapavedellä on edetty tänä vuonna 60 vuotta täyttäviin, eikä vielä ole tietoa, missä vaiheessa 50 vuotta täyttäneille ryhdytään jakamaan rokotusaikoja.

Perusturvajohtaja Ritva Hantula kertoo, että ensi viikon ajat on varattu. Jatkosta päätetään, kun saadaan tarkempaa tietoa rokotemääristä.

– Tällä viikolla ajanvaraukseen tuli reilut 200 puhelua ja kaikille on annettu ajat ensi tai sitä seuraavalle viikolle.

Hantulalla ei vielä ole tarkkaa tietoa sähköisen ajanvarausjärjestelmän käyttöönotosta. Hän toivoo, että se tapahtuu toukokuun aikana ja siihen mennessä, kun työikäisten rokottaminen pääsee vauhtiin.

– Järjestelmä kytkeytyy meidän asiakastietojärjestelmään ja sen pitää olla tietoturvallinen. Kun se on saatu käyttöön, sitä voi laajentaa muuhunkin ajanvaraukseen, esimerkiksi neuvolaan.

Hantula ennakoi, että kesä- ja heinäkuu tulevat olemaan kiireisintä rokotusaikaa.

– Henkilökunnasta on pulaa ja pitää tehdä monenlaisia lomajärjestelyjä, Hantula sanoo.

THL:n seurannan mukaan on 29.4. mennessä haapavetisistä 28,3 % on saanut ensimmäisen rokoteannoksen ja 2,1 % toisen.

Haapaveden yli 70-vuotiaista ensimmäisen koronarokotuksen on saanut 85 % ja toisen annoksen 4,6 %.

Koko maassa ensimmäisen rokotuksen on saanut 28,6 % väestöstä ja toisen annoksen 2,9%.

#