lauantai 6.3.2021 | 04:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Valtuutettu Heikki Pitkälän mielipidekirjoitus: Kaikenlaisten uusiutuvien energiamuotojen edistäminen ja kehittäminen on suuri mahdollisuus Haapavedelle

Ma 22.2.2021 klo 11:02

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kuluva valtuustokausi alkaa olla lopuillaan. Värikäs se on ollut monine käänteineen.

Suuri houkutus olisi sitä kerrata mutta on aika katsella jo tulevaa ja luoda jotakin uutta positiivisuuden ja myönteisyyden kautta.

Tehdyt päätökset ovat kuntalaisten nähtävänä ja arvioitavana ja samalla meidän luottamushenkilöitten ratkaisut päätösten osalta, kuinka olemme tehtävämme hoidelleet ja lupauksemme lunastaneet. Vaaleissa niistä sitten annetaan ehdokkaille ”arvosana”.

Meillä uudessa ja innostavassa Haapavesi-ryhmässä on uudenlaiseen toimintatapaan tulevassa vaaliohjelmassa kiinnitetty erityistä huomiota. Toimitaan avoimesti, rehdisti ja luottamuksen arvoisesti – kaupunkilaisten ja Haapaveden parhaaksi sekä kuntalaisten tarpeita kuunnellen.

Yhteisten asioiden hoitamiseen tarvitaan vain ripaus toisen kunnioitusta ja arvostusta – jopa yli sen omankin sekä ryhmän näkemysten. Siksihän meillä on kaksi korvaa, että me enemmän kuuntelemme. Vanha sananlasku sen myös oivasti ilmaisee, ”arvaa oma tilasi ja anna arvo toisellekin”.

Haapavedelle on tulollaan paljon puhuttu biopolttoainelaitos. Sen soisi kyllä realisoituvan jo lähiaikoina. Toki monia muitakin merkittäviä investointeja taitaa olla suunnitteilla. Tuulivoimakaavat puhuttavat parhaillaan kuntalaisia. Kaikenlaisten uusiutuvien energiamuotojen edistäminen ja kehittäminen on suuri mahdollisuus Haapavedelle. Pienimuotoisesti aurinkoenergian hyödyntämisestä on jo itsellänikin hieman kokemusta mm. käyttöveden lämmityksessä aurinkokerääjillä ja lisäsähköenergian tuottamisesta aurinkopaneeleilla.

Pitkään suunniteltua Nordfuel-hanketta vertaan Pohjolan Maidon, nykyisen Valion meijerin tuloon aikanaan Haapavedelle. Nordfuelin tulo paikkakunnalle merkitsee uskomattoman paljon kaikenlaista toimeliaisuutta, pienempiä ja isompia yrityksiä sen rinnalle. Se vahvistaa ja parantaa jo olemassa olevien yritysten toimintaedellytyksiä. Uusia asukkaita eri kylille, perheitä, lapsia kouluihin, asuntoja ja kaikenlaista positiivista kehitystä. Näin syntyy työn ja yrittämisen kautta lisää uuttaa jakovaraa verotulokertymänä turvata nykyisiä palveluita.

Hieman presidentti Kekkosta mukaillen kysynkin: ”Onko meillä malttia vaurastua?" Hyviä asioita meillä on pitkä lista, kun vaan laitamme sellaiset lasit päähän mistä ne näkyvät. Kun teemme ja yritämme jatkossa parhaamme, niin sitten on lupa odottaa myös menestymistä. Joka tapauksessa Haapavesi tarvitsee uudenlaista uutta tulevalla vaalikaudella ja siihen Haapavesi-ryhmä on valmis sekä olemaan aktiivinen Haapaveden rakentamisessa ja palvelujen turvaamisessa.

On siis aika laatia uusi kokonaisvaltainen kaupunkistrategia. Yksi A4 riittää, kun se näyttää selkeän suunnan ja tavoitteet mitä kohti suunnistetaan. Vaalilupaukseni on, kuten aikaisemminkin: Lupaan tehdä parhaani!

Heikki Pitkälä

Valtuutettu

Hary

Kaikenlaisten uusiutuvien energiamuotojen edistäminen ja kehittäminen on suuri mahdollisuus Haapavedelle.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.