torstai 25.2.2021 | 13:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Alle 18-vuotiaiden harrastustoiminta sallitaan Haapavedellä – Maakuntaviestin järjestäminen ensi viikolla ei onnistu

KATARIINA ANTTILA
Ke 27.1.2021 klo 17:39 | päivitetty to 16:00

Haapaveden kaupunki on päättänyt, että alle 18-vuotiaiden ohjattu ryhmäharrastustoiminta ja kerhotoiminta kaupungin tiloissa ja jäähallissa voi käynnistyä ensi tiistaista, 2. helmikuuta alkaen. Nuorisotaloa ei kuitenkaan avata.

Muilta osin rajoitustoimenpiteet pysyvät Haapavedellä ennallaan helmikuun ajan.

Kaupungin sekä sotepiiri Helmen varautumis- ja pandemiaryhmä kävi keskiviikkona 27. tammikuuta läpi epidemiatilannetta. Infektiotaudeista vastaava lääkäri ei päätöksellään suosittele nykyisten rajoitustoimenpiteiden purkamista.

Haapaveden jäähalli ja liikuntahalli pidetään suljettuna muilta kuin lasten ja nuorten harrasteryhmiltä 28.2. asti. Kiinni pysyvät myös uimahalli, Kokoomo ja kaupungintalo. Kaupungintalon palvelut ovat saatavilla toistaiseksi vain ajanvarauksella.

Kirjastossa saa asioida vain lainaustarkoituksessa turvavälejä ja hygieniasuosituksia noudattaen. Lukusali pidetään suljettuna.

18 vuotta täyttäneille ei edelleenkään järjestetä ryhmäharrastustoimintaa esimerkiksi Jokihelmen opistossa, ja pandemiaryhmä edellyttää yhdistysten ja urheiluseurojen toimivan samoin.

Harrastustoiminnan keskeytys ja sulku ei koske yksilöharjoittelua ulkoliikuntapaikoilla, kuten hiihtoa ja luistelua.

Ottelu- ja kilpailutoimintaa ei järjestetä. Se tarkoittaa muun muassa että lauantaille 6. helmikuuta suunniteltu Pohjois-Pohjanmaan maakuntaviesti siirtyy.

Alle 18-vuotiaiden harrastustoiminta on sallittu enintään 10 hengen ryhmissä, hygieniaohjeistukset huomioon ottaen. Ryhmät vastaavat, ettei liikuntatiloissa tule ryhmien vaihtuessa kohtaamisia.

Ovet pidetään lukittuina ja suljettuna yleisöltä ja yli 18-vuotiaiden harrastuskäytöltä. Tilaan saa mennä vain kyseiselle vuorolle sovittu ryhmä, eivät esimerkiksi vanhemmat.

Pukutilat, suihkutilat ja saunat eivät ole käytössä. Varusteet on laitettava ylle jo kotona, vuoron jälkeen poistutaan välittömästi ja peseydytän kotona.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille 12 vuotta täyttäneille kaikissa sisäliikunta- ja harrastetiloissa. Maskisuositus ei koske varsinaista suoritusta.

Haapavedellä ei kuluneen viikon aikana ole todettu uusia tartuntoja.

Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen alueella on todettu laboratoriotesteillä varmistettuja koronavirustartuntoja 27.1. Haapavedellä 22 ja Pyhännällä 14. Pyhännälle on tullut kaksi uutta koronatartuntaa.

Vaikka uusien koronatartuntojen ilmaantuminen on hidastunut, koronatartunnan riski on yhä suuri. Siksi koronatyöryhmä muistuttaa voimassa olevista suosituksista: käsienpesusta, maskinkäytöstä ja turvaetäisyyksistä.

Turvaväliksi suositellaan vähintään 2 metriä aikaisemman 1–2 metrin sijaan.

Sairaana neuvotaan pysyttelemään kotona ja hankkiutumaan herkästi koronavirustestiin.

Vierailut hoivayksiköissä toteutetaan tehostettuja suojaustoimenpiteitä noudattaen. Arviointi- ja kuntoutusyksikössä vierailut ovat kiellettyjä.

Erityistilantilanteissa, esimerkiksi saattohoitovaiheessa, vierailut sovitaan yksikön esimiehen kanssa.

Vuorohoidon, fysioterapiaryhmien sekä kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminnan keskeytystä jatketaan.

Hoitotarvikejakelu toimii vain ajanvarauksella, jotta odotustilaan ei syntyisi ruuhkaa.

Kauppapalvelu yli 70-vuotiaille ja riskiryhmille jatkuu helmikuuna ajan.

Haapaveden lukion abiturienttien lähiopetus jatkuu. Muuten lukio jatkaa etäopetuksessa toistaiseksi.

Etätyötä suositellaan mahdollisimman laajasti, samoin etäkokouksia niin työpaikoilla kuin vapaa-aikana.

Juttua on muokattu 27.1. klo 18.49: täsmennetty, että jäähalli ja liikuntahalli on suljettu muilta kuin alle 18-vuotiaiden harrastusryhmiltä.

Juttuun on lisätty 28.1. klo 16.00 tieto hoitotarvikejakelun ajanvarauksesta.

Maskisuositus

Haapavedellä maskisuositus koskee yli 12-vuotiaita. Kouluissa maskit ovat käytössä kaikilla yläkoululaisilla ja 6-luokkalaisilla. Kyläkoulujen yhdysluokissa ei käytetä maskeja. 

Maskia suositetaan käyttämään seuraavissa tilanteissa:

Aina joukkoliikenteessä ja muissa julkisissa liikennevälineissä esimerkiksi taksissa

Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

Riskialueelta Suomeen saapuneet matkailijat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä omaehtoiseen karanteeniin, tai jos heillä on omaehtoisen karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

Terveydenhuollon henkilöstölle kaikessa potilastyössä. Suositus koskee myös potilaita, omaisia, opiskelijoita ja vierailijoita.

Aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa mukaan lukien koulut ja oppilaitokset yläkoulusta alkaen

Yksityisten palveluntarjoajien tiloissa (kaupat, pankit jne.)

Toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa

Työpaikoilla sisätiloissa, joissa maskin käyttö on mahdollista

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.