keskiviikko 3.3.2021 | 04:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapavedellä todettu uusia yksittäisiä koronatartuntoja – Tartunnat liittyvät muualla tapahtuneisiin altistusketjuihin

SUVI HYTTINEN
Pe 4.12.2020 klo 14:14 | päivitetty pe 14:57

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen perjantai-iltapäivänä lähettämän tiedotteen mukaan Haapavedellä on todettu laboratoriotesteillä uusia yksittäisiä koronavirustartuntoja. Altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin. Todetut tartunnat liittyvät muualla tapahtuneisiin altistusketjuihin. Haapaveden ensimmäisestä koronatartunnasta terveyspiiri Helmi tiedotti maanantaiaamuna.

Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi noudattaa valtakunnallista linjausta eikä tiedota tartunnan saaneista tarkemmin. THL ilmoittaa karttasovelluksessa tartuntatapaukset kunnittain, mikäli laboratoriotestein todettuja tartuntoja on kunnassa 5 tai enemmän. Perjantaina iltapäivällä Haapavesi ei ollut noussut koronakartalle.

Tiedotteessa muistutetaan, että laboratoriotesteillä todettujen tartuntojen määrä ei kerro kattavasti tartuntatilanteesta, sillä kaikkia tautitapauksia esimerkiksi samassa perhepiirissä ei ole tarpeen varmentaa laboratoriotestillä. Tärkeintä on, että tartuntaketjut saadaan pysäytettyä.

Hengitystieoireisia ohjeistetaan hakeutumaan herkästi koronavirustestiin. On erittäin tärkeää, että esimerkiksi töihin ei mennä sairaana, lievissäkään oireissa.

Haapaveden vs. kaupunginjohtaja Kimmo Hinno toivoo, että kuntalaiset välttäisivät nyt tarpeetonta liikkumista väkijoukoissa ja muistaisivat pitää kiinni turvaväleistä, huolehtia hygieniasta ja muusta suojautumisesta. Kaupungin toimintoihin tartuntatapaukset eivät vaikuta.

Myös Haapaveden naapurikunnissa koronatartuntojen määrä on viime päivinä lisääntynyt. THL:n perjantaina päivitetyn koronakartan mukaan todettuja tartuntoja on Ylivieskassa 32, Nivalassa 22 ja Oulaisissa 9. Kärsämäki ja Siikalatva eivät ole nousseet koronakartalle.

Juttuun tarkennettu 4.12. kello 14.46, että tarpeetonta liikkumista on suositeltavaa välttää väkijoukoissa, muutoin liikkumista ei ole tarpeen vältellä . Kello 14.56 tekstiin lisätty naapurikuntien tartuntalukuja.

#