lauantai 24.10.2020 | 00:30
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Syys-Folkeille voi perjantaina mennä paikan päälle – Lauantain lastenkonsertti lähetetään netissä

Ke 14.10.2020 klo 10:38

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Syys-Folkeilla tämän viikon perjantaina ja lauantaina, 16.-17.10. Haapavesi Folk järjestää kaksi konserttia, toisen livenä ja toisen verkossa.

Perjantaina Duo Emilia Lajunen ja Suvi Oskala esiintyy Kulttuurikeskus Kirnussa. Konserttia on mahdollista seurata paikanpäällä, ja pätkiä siitä lähetetään netissä Pätkiä konserttista on mahdollista seurata myös netissä Kirnun perjantaisen kulttuurikeskustelun lomassa.

Kyseessä on kahden viisikielisen hybridiviulun akustinen kokoonpano. Lajunen ja Oskala ovat kansanmusiikkialan huippuammattilaisia. Duon ohjelmisto koostuu omannäköiseksi sovitetuista suomalaisten arkistojen helmistä sekä koti- ja ulkomaisilta kollegoilta tilatuista sävellyksistä.

Soiva Siili on esittänyt folkhenkistä lastenmusiikkia päiväkodeissa, kouluissa, erilaisissa lastentapahtumissa ja myös ulkomailla, muun muassa Englannissa ja Kiinassa.

Lauantaina verkossa lähetään Soivan Siilin lastenkonsertti. Alunperin lastenkonserttikin oli tarkoitus järjestää Haapavedellä, mutta pandemiatilanteen kiihtyessä Folkeilla päädyttiin striimikeikkaan. Katsomislinkki löytyy viikon lopulla Haapavesi Folkin julkisilta Facebook-sivuilta ja nettisivuilta.

Oululaisen lastenmusiikkiduon musiikki on lämmintä ja folkhenkistä. Duon muusikot Kyösti Salmijärvi ja Markus Lampela säveltävät ja sanoittavat lähes kaikki Soivan Siilin laulut.

Soiva Siili esiintyy päiväkodeissa, kouluissa ja erilaisissa lasten- ja perhetapahtumissa noin 170 esiintymisen vuosivauhdilla.

#