maanantai 26.10.2020 | 06:50
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Menovinkki: Kujala luennoi sotasukupolven historiasta Haapaveden kirjastossa

Ke 26.8.2020 klo 12:00

Sota-ajan kotirintamahistoriaa tutkinut tohtori, kirjailija Erkki Kujala luennoi tiistaina 1. syyskuuta Haapaveden kirjastossa sotasukupolven elämäntarinasta otsikolla "Riisitautisukupolvesta hyvinvointiyhteiskunnan rakentajiksi."

Luennossaan Kujala käy läpi sotien jälkeistä lähihistoriaa kertoen, miten nälällä ja työllä kasvatetut sotasukupolven lapset nostivat köyhän Suomen hyvinvointivaltioksi.

Talvisodan aikana syntyneeltä toholampilaiselta Erkki Kujalalta ilmestyi omaelämäkertakirja viime joulun alla kustantamo Maahenki Oy:n omakirja-sarjassa. Sisulla ja sydämellä -kirja kertoo nimensä mukaisesti Kujalan monivaiheisen elämäntarinan kansakoulupohjaisesta halsualaisesta maanviljelijästä palkituksi dokumenttitoimittajaksi ja yhteiskuntatieteiden tohtoriksi. Kaikki opintonsa hän on tehnyt porras portaalta edeten radio- ja televisiotoimittajan työn ohessa.

Kirja kertoo kuinka kivinen tämä lähes ainutlaatuinen tie on ollut työn ja monien muiden tehtävien sekä harrastusten rinnalla. Kirja sisältää myös paljon suomalaista lähihistoriaa.

Luennossaan Kujala peilaa yhteiskunnan sodanjälkeistä kehitystä yleisellä tasolla elämäkertansa pohjalta yksilön kokemusten kautta. Hän pohtii myös nykyajan menoa ja kysyy: Entä nyt?

#