torstai 2.7.2020 | 09:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nettilehden uutisia on nyt mahdollista kommentoida – Toimitus on vastuussa lehden nettisivuilla julkaistusta keskustelusta

KATARIINA ANTTILA
Ti 30.6.2020 klo 16:00

Haapavesi-lehden nettiversiossa on osassa uutisista otettu käyttöön juttujen kommentointi.

Jatkossa juttuja on mahdollista kommentoida verkossa ja uutissovelluksessa. Tarkoituksena on, että kommentit koskevat juttua ja sen sisältöä. Ainoastaan tilaajat voivat kommentoida juttuja.

Juttuja voi kommentoida omalla nimellä tai nimimerkillä. Kannustamme ottamaan kantaa nimenomaan omalla nimellä. Se parantaa keskusteluilmapiiriä ja lisää avoimuutta ja kannanoton painoarvoa.

Haapavesi-lehti haluaa kommentointimahdollisuudella edistää keskustelua. Tavoitteena on löytää keskusteluun uusia näkökulmia ja rakentavaa kritiikkiä. Nettiuutisten lukijakommentteja julkaistaan myös paperilehdessä.

Haapavesi-lehden toimitus on vastuussa lehden sivuilla julkaistusta lukijoitten tuottamasta materiaalista. Siksi toimitus päättää julkaistavista kommenteista ja kommentit julkaistaan vasta moderoinnin jälkeen.

Kommentteja voidaan myös editoida ja esimerkiksi lyhentää. Moderointia tehdään arkipäivinä kello 9–16, ja kommentin julkaisua voi joutua odottaman.

Kommentoinnin ohjeet

Kirjoita asiallisia mielipiteitä ja perustele näkemyksesi. Mielipidekirjoituksissa noudatetaan hyviä tapoja ja lakeja. Liikkeellä ollaan rakentavassa ja asiallisessa hengessä.

Ihmisiä ei saa leimata tai haukkua. Älä levitä vääriä tietoja vaan varmista tietosi. Älä vihjaile tai laita muiden suuhun asioita, joita he eivät ole sanoneet.

Ihmisten toimintaa voi kritisoida, mutta henkilöön, tämän ulkonäköön, etniseen taustaan, uskontoon, seksuaaliseen suuntautumiseen ja arvoihin liittyvää haukkumista ei sallita. Ketään ei saa leimata negatiivisesti hengellisillä tai uskonnollisilla perusteilla.

Julkaisemista säätelevät lait. Kirjoituksissa ei saa syyllistyä kunnianloukkaukseen, kiihotukseen kansanryhmää kohtaan tai yksityiselämän loukkaamiseen.

Kommenteissa ei saa uhata ketään.

Emme julkaise linkkejä muille sivustoille kuin KPK median juttuihin. Kommenteissa ei sallita mainostamista ja markkinoimista.

Toimitus voi myös päättää keskustelun, jos keskustelu ei etene.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.