maanantai 26.10.2020 | 05:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Haapavesi Folk päätti jakaa Pasitoopiin vaikka festivaalit on siirretty – Tunnustus tuli Tero Palolle yllätyksenä

KATARIINA ANTTILA
Ma 22.6.2020 klo 10:17 | päivitetty ma 10:17

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapavesi Folk ry:n hallitus on luovuttanut tunnustuspalkintonsa, Pasitoopin, yhdistyksen puheenjohtajalle Tero Palolle.

– Tunnustuksen saaja ehdittiin päättää jo ennen pandemiatilannetta, kertoo toiminnanjohtaja Pirjo Karjalainen.

Järjestyksessä 32. Haapavesi Folkit jouduttiin kuitenkin siirtämään kesään 2021 pandemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi.

– Mietinnässä oli siirtää Pasitoopin jako ensi kesän festivaalille, mutta päätettiin sittenkin luovuttaa palkinto nyt hallituksen kokouksessa. Yhdistyshän kuitenkin toimii ympärivuotisesti, ja näin saatiin järjestettyä luovutustilaisuus Terolle täytenä yllätyksenä – festivaalien aikana tämä tuskin olisi onnistunutkaan!

Folk ry jakaa Pasitoopi-tunnustuksen vuosittain yhdelle tai useammalle henkilölle tai yhteisölle haapavetisen musiikkityön eteen tehdystä pitkäjänteisestä työstä tai tiiviistä yhteistyöstä festivaalin kanssa. Pasitoopi on jaettu vuodesta 1999 alkaen.

Palo on ahertanut tapahtuman talkoolaisena yli 20 vuotta. Haapavesi Folk ry:n puheenjohtajana hän on toiminut 1998–2000 sekä 2015 vuodesta lähtien edelleen. Vuosina 2001–2002 hän oli festivaalin toiminnanjohtajana.

– Mukana on niin hyvä porukka, että tätä jaksaa jatkaa vuosi toisensa jälkeen. Voi sanoa, että Folk-henki niin järjestäjien, artistien kuin yleisönkin kesken on festivaalin kantava voima, Tero Palo toteaa.

#