sunnuntai 27.11.2022 | 15:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pelimiitteejä järjestetään nuorille poikkeustilan vuoksi joka viikko – Mukaan voivat ilmoittautua 13–17-vuotiaat

SUVI HYTTINEN
La 21.3.2020 klo 12:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Etänä pidettäviä pelimiittejä järjestetään nuorille Discord-palvelimella joka viikko ainakin huhtikuun loppuun saakka. Näin huomioidaan koronaviruksen aiheuttama poikkeustila, jonka vuoksi nuorisotilat ja harrastuspaikat on suljettu.

Porukalla pelaamista ja juttelua sisältävät pelimiitit pidetään tiistaisin kello 18-21. Tuttuun tapaan pelimiitin aikana saa lähteä kesken kaiken pois, eikä miitteihin ole pakollista osallistua joka kerta, vaan aina silloin kun itselle sopii.

Pelimiitissä järjestetään myös Ropeklubi-toimintaa eli etänä järjestettävää pöytäroolipelitoimintaa sekä striimausta. Maalis-huhtikuulle on suunnitteilla muutakin etätoimintaa.

Ylivieskan 4H-yhdistyksen pyörittämän Pelimiitin toiminta on tarkoitettu toiminta-alueen 13-17 -vuotiaille nuorille PC- ja PS4-pelaajille. Toiminta-alueeseen kuuluu myös Haapavesi.

Peliryhmää ohjaavat vapaaehtoiset, täysi-ikäiset ja pelaamista harrastavat ohjaajat. Uusia vapaaehtoisia ohjaajia toivotaan mukaan toimintaan.

Nuoret, jotka eivät vielä ole mukana Pelimiitissä, voivat ilmoittautua siihen Ylivieskan 4H-yhdistyksen sivuilta löytyvällä ilmoittautumislomakkeella.

Osallistujien huoltajia tiedotetaan toiminnasta, ja heiltä kysytään lupaa nuoren osallistumiseen postitse tulevalla infokirjeellä.

Pelimiitti on saanut Vuoden Pelikasvattaja 2018 -kunniamaininnan, joka on aiemmin myönnetty muun muassa Suomen Yleisradiolle sekä Suomen Pelimuseolle.

#