lauantai 19.9.2020 | 03:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

OK:KO:nSyrtti-levy ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi – Pohjoismaiden suurimpiin taidepalkintoihin kuuluvasta tunnustuksesta kilpailee seitsemän teosta

SUVI HYTTINEN
To 13.2.2020 klo 12:34

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapavedeltä lähtöisin olevan Okko Saastamoisen sävellykset OK:KO-yhtyeen levyllä Syrttiovat ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi.

Vuodesta 2003 lähtien jaettu Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimpia taidepalkintoja, jolla Teoston asiakkaina olevat säveltäjät, sanoittajat ja musiikkikustantajat nostavat vuosittain esiin rohkeita, omaperäisiä ja innovatiivisia kotimaisia sävelteoksia.

Palkintoehdokkaiksi on valittu tänä vuonna seitsemän teosta. Ehdokkaana olevat teokset ja teoskokonaisuudet on julkaistu tai kantaesitetty vuoden 2019 aikana.

Palkintoehdokkaat valinnut esiraati perustelee Syrtti-levyn ehdokkuutta näin: "Viime vuosien hienojen kotimaisten jazz-levyjen joukossa Syrtti erottuu suomalaisuudellaan. OK:KO on onnistunut tuomaan modaalisen jazzin yli puolivuosisataiseen perinteeseen nojaavaan musiikkiinsa kansanmusiikkivaikutteita hienovireisellä ja herkällä tavalla, joka ei tee asiasta numeroa. Vaikutus on piristävä ja raikas."

Haapavedellä jo pikkupoikana musiikkiopintonsa aloittanut Okko Saastamoinen opiskelee Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä ja on tämän vuoden opiskelijavaihdossa Göteborgissa.

Palkintoehdokkaat valinneeseen esiraatiin kuuluivat tänä vuonna muusikko, musiikkitoimittaja Arttu Tolonen (esiraadin pj), musiikkitoimittaja, tietokirjailija Mervi Vuorela, musiikkitoimittaja Lotta Emanuelsson, musiikintutkija, musiikkitoimittaja Mikael Mattila, toimittaja Katri Kallionpää, viulisti Eriikka Maalismaa ja dj Bunuel.

Palkinnon saajan tai saajat ehdokkaiden joukosta valitsee viisihenkinen tuomaristo, johon kuuluvat viime vuoden Teosto-palkintovoittajat Sebastian Hilli, Stina Koistinen ja Nicolas ’Leissi’ Rehn sekä Teoston johtoryhmän kutsumat jäsenet luova johtaja Ville Vilén (Yle) ja kapellimestari Dalia Stasevska. Teosto-palkintovoittaja julkistetaan Musiikkitalon Ravintolassa torstaina 23. huhtikuuta pidettävässä tilaisuudessa.

Jos palkinnon saa yksi teos tai teoskokonaisuus, palkintosumma on 25 000 euroa. Jos palkinto jaetaan useamman teoksen kesken, summa on enintään 40 000 euroa.

#