keskiviikko 12.8.2020 | 15:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapaveden Kylät ry jatkaa vaikuttamista kouluverkkoratkaisuun

KATARIINA ANTTILA
Ti 14.1.2020 klo 14:06

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapaveden Kylät ry tiedottaa, että se pyrkii tapaamaan kaikki paikkakunnan valtuustoryhmät yksitellen ennen lopullista kouluverkkoa koskevaa päätöksentekoa. Valtuusto päättää kouluverkosta Haapavedellä näillä näkymin 10. helmikuuta.

Yhdistyksen näkemyksen mukaan koulujen lakkauttamisperusteet ovat ontuvia: Oppilasmäärä laskee kaupungin laskelmien mukaan rajuimmin keskustassa, kyläkouluilla kehitys on tulevina vuosina enimmäkseen vakaata ja esitetyt säästöodotukset ovat pahasti yläkantissa. Yhdistys myös katsoo että lapsivaikutusten arviointi on jäänyt hyvin puutteelliseksi.

Yhdistys kritisoi sitä, että suuri osa päättäjistä ei osallistunut kaupungin järjestämiin virallisiin kuulemistilaisuuksiin. Haapaveden Kylät ry keräsi loppuvuodesta nimiaddressin, joka on toimitettu kaupunginvaltuustolle. Siihen kertyi yhdistyksen tiedotteen mukaan noin 750 allekirjoitusta sekä päättäjille osoitettua sanallista palautetta.

Koulujen ympärillä käytävän keskustelun ohella Haapaveden Kylät ry valmistautuu kylien ja samalla koko paikkakunnan markkinointiin sekä erilaisten yhteistyökuvioiden virittelyyn.

#