sunnuntai 6.12.2020 | 03:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

HaBa pyörittää jo toista vuotta SäBä-kerhoa – Parasta on kaverit, sanovat Topi ja Aino

SEPPO AHO
La 21.12.2019 klo 05:00 | päivitetty la 11:42

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

SALIBANDY

Vuonna 2017 perustettu salibandyseura HaBa on kasvattamassa pikkuhiljaa omaa junioritoimintaa. Joukkueissa pelaavien miesten ja naisten voimin pyörivät SäBä-kerhot toimivat myös erinomaisena ponnahduslautana juniorijoukkueiden perustamiselle.

– Kyllä me olemme lähteneet jalat maassa tätä viemään eteenpäin, vaikka tietysti haaveena onkin saada seuralle juniorijoukkue ja sitä kautta niin miesten kuin naistenkin joukkueisiin jatkumoa, kertoo Eelipekka Matti HaBa:sta.

– Varsinaisen juniorijoukkueen vetämiseen meidän jo toiminnassa olevien rahkeet eivät riitä. Mutta jos innostusta löytyy seuran ulkopuolelta, olemme ilomielin tukemassa taustalla.

– Tosiasiassa sarjaan voitaisiin ilmoittautua vaikka heti, mutta se vaatisi myös vanhemmilta aktiivisuutta. Yhden tai kahdenkaan vanhemman voimin sitä ei vielä täysin pyöritetä, jos ei sitten joku omista autoa, johon mahtuu puoli joukkuetta.

 

HaBa toimii Haapaveden Urheilijoiden alla yhtenä jaostona, ja mukana on alusta asti ollut niin miesten kuin naistenkin joukkueet. Seura on nyt toista vuotta pyörittänyt myös salibandykerhoa, joka jakaantui tälle kaudelle kahdeksi eri ryhmäksi.

– Se oli oikeastaan pakonsanelema juttu. Tietysti nuoremmat oppii aina vanhemmilta, mutta toisinpäin se ei enää toimi. Vanhemmat tahtovat tuskastua pienempien kanssa, valotti Eelipekka Matti.

– Isompien, 10–13-vuotiaiden ryhmässä on kulkenut 15 lasta ja heidän kanssaan harjoitellaan jo aika pitkälti samalla kaavalla kuin naistenkin joukkueen kanssa.

– Tähän ryhmään kaivattaisiin lisää pelaajia ja nimenomaan tyttöjä. Ryhmästä ei isoa askelta enää tarvita, että pystyy pelaamaan jo naisten joukkueessa. Esimerkkinä naisten maajoukkue, jossa nuorin pelaaja on 16-vuotias.

– Pienempien, 6–9-vuotiaiden ryhmässä on 25 pelaajaa ja kaikki lähtee vielä pääsääntöisesti leikin kautta.

 

Aino Viitasalon ja Topi Kangasniemen mielestä parasta salibandyssä on kaverit ja pelaaminen.
Seppo Aho

Topi Kangasniemi on kulkenut nyt toista vuotta HaBan salibandykerhossa. Puolustajan ja laitahyökkääjän roolista pitävälle 8-vuotiaalle Topille kerhossa kaverit ovat erittäin tärkeitä ja niitä on tullut kerhossa lisää.

– Olen heti valmis mukaan joukkueeseen, jos lähdetään sarjaa pelaamaan, kertoo Topi.

Aino Viitasalolle salibandy on yksi harrastus muiden joukossa: aikaa riittää niin uimakouluun, jääkiekkoon kuin taidekouluunkin. 6-vuotiaalle Ainolle kerhovuosi salibandyssä on ensimmäinen.

– Parasta täällä on kaverit, ja se, että saa leikkiä hippaa – ja tietysti pelata, nauraa Aino.

#