torstai 2.7.2020 | 08:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Janne Mäkinen Haapaveden Keskustan puheenjohtajaksi – Syyskokouksessa muisteltiin Antti Rantakangasta

Ti 3.12.2019 klo 08:56

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapaveden Keskustan syyskokous kokoontui maanantaina surullisissa merkeissä. Pitkään Keskustassa merkittävissä tehtävissä toiminut kansanedustaja Antti Rantakangas oli poissa keskuudesta. Kokouksessa pidettiin hiljainen hetki Antin muistolle ja kerrattiin hänen saavutuksiaan. Rantakangas oli kutsuttu vakiintuneen tavan mukaisesti myös tämän syksyn kokousvieraaksi.

Kuntayhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi ensi vuoden alusta alkaen valittiin yksimielisesti Janne Mäkinen. Hän on keskustalaisten keskuudessa tunnettu henkilö niin Haapavedellä kuin koko Pohjois-Pohjanmaan alueellakin. Yhdistystä kaksi vuotta johtanut Markku Laitila ilmoitti jo aikaisemmin syksyllä, ettei hän ole enää käytettävissä puheenjohtajaksi.

Varanpuheenjohtajana jatkaa Riikka-Kaisa Nuolioja ja sihteerinä Esko Kalapudas. Hallitukseen valittiin jatkamaan Teemu Haukipuro, Anri Kolehmainen, Merja Lehtola, Päivi Ollila, Hannu Riuttanen, Outi Savikoski, Diana Seppä ja Heino Vuorenmaa. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Mirka Kupari ja Timo Niemelä. Hallituksen kokouksiin kutsutaan lisäksi Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja. Toiminnantarkastajaksi valittiin Matti Tallgren.

Piirihallituksen jäsen Janne Mäkinen ja nuorten piirin puheenjohtaja Marjut Lehtonen (ensi vuonna piirin varapuheenjohtaja) kertoivat Keskustan piirin asioista. Lehtonen toi kokoukselle terveiset myös viikonloppuna Kalajoella pidetystä puoluevaltuuston kokouksesta. Nuorten toiminnasta kertoivat Lehtonen ja ensi vuoden alussa nuorten piirin puheenjohtajana aloittava Teemu Haukipuro. Todettiin, että nuorten osastotoiminta vaatii kehittämistä ja yhtenä vaihtoehtona olisi täällä maaseudulla useamman kunnan alueella toimiva seudullinen osasto.

Kokouksessa oli asialistalla myös vuoden 2021 kuntavaalit. Toimintasuunnitelman mukaan ensi kevään aikana laadintaan vaalisuunnitelma. Ehdokkaiden nimeäminen on tarkoitus päättää pääosin jo tulevan vuoden aikana. Samoin vaaliohjelmasta ja teemoista päätetään ensi vuoden loppuun mennessä.

Järjestön ja erityisesti viestinnän kehittäminen on esillä tulevana vuonna Haapavedelläkin. Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piiri on perustanut tulevaisuuden järjestö -työryhmän, jonka yhtenä jäsenenä on Janne Mäkinen. Mäkinen jatkaa myös piirihallituksen jäsenenä sekä Keskustan Siika-Pyhäjokilaakson aluetoimikunnan puheenjohtajana.

Kokous merkitsi tiedoksi muutokset lautakunnan jäsenissä ja kesällä tapahtuneen muutoksen valtuuston kokoonpanossa pitkäaikaisen valtuutetun Heikki Halla-ahon erotessa valtuustosta. Myös muutokset Keskustan valtuustovaltuustoryhmässä merkittiin tiedoksi.

Keskusta toteaa, ettei se hyväksy sitä, että sen jäseniä siirtyy muihin valtuustoryhmiin. Lähtökohtaisesti puolueen valtuutettujen tulee toimia Keskustan valtuustoryhmän kautta. Se, että jäseniä on useissa eri ryhmissä, heikentää keskustalaisten ajatusten esilletuontia kaupungin päätöksenteossa.

Kokousväki keskusteli paljon myös ajankohtaisista kaupungin säästöjen vaikutuksista erityisesti vuodeosastotoimintaan ja kouluverkkoon. Todettiin se, että muutokset aiheuttavat aina epätietoisuutta asukkaiden mielissä. Tuotiin esille se, että ikäihmisten keskuudessa on huolta vuodeosastotoiminnan jatkuvuudesta. Kokous evästikin kuntapäättäjiä, että vuodeosaston tilat eivät saisi jäädä tyhjilleen. Valmistelussa mukana olevien taholta tuotiin esille, että tämä huomioidaan kyllä päätöksenteossa.

Kyläkoulujen säilymisen puolesta vedottiin myös kokouksessa. Toisaalta todettiin yhteisesti se, että kaupungin on pakko tehdä säästöjä, jotta voidaan säilyä itsenäisenä kaupunkina. Se on niin kaupungin kuin keskustankin tavoite.

#