torstai 2.7.2020 | 08:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapavesi-lehti 10 vuotta sitten: Seurakunta järjesti deittailuillan, Vornasen Liisa oli lähdössä nirinarukengissä linnanjuhliin ja Haapavedestä tuli Ihmeen hyvä

Su 1.12.2019 klo 12:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapavesi-Seurassa oli meneillään nuorennusleikkaus: puheenjohtajaksi oli valittu Arto Veikkola ja johtokuntaankin löydetty uusia nuoria kasvoja, joille vanhemmat konkarit pääsivät siirtämään tietotaitoaan kotiseututyöstä.

Seurakunta oli järjestämässä Hammasniemeen deittailuiltaa. Tilaisuuden tarkoituksena oli kerätä haapavetisiä ja lähikuntien sinkkuja tutustumaan toisiinsa. Iltaan oli suunnitteilla kevyttä ohjelmaa ja illan loppupuolelle mahdollisuus pieniin kahdenkeskisiin juttutuokioihin.

Ritva Ikola oli palkittu Kultturikirnulla. Tunnustus oli luovutettu Ritvalle Kumma José -pikkujoulurevyyn ensi-illassa Parakkiteatterilla. Ritva oli mukana revyyssä sekä näyttelijänä että ohjaajana. Näytelmäharrastuksen Ritva kertoi alkaneen jo lapsuudessa. Kotona oli laulettu ja kuunneltu paljon musiikkia, leikitty seuraleikkejä ja kerrottu tarinoita. Mieluisin rooli Ritvalle oli ollut iso paha susi Keskipisteen kesäteatterissa.

Kaupungin Voimapaperi-liitteessä kerrottiin, että kotihoidossa oltiin ottamassa kokeiluun virtuaalista kotipalvelua. Kokeiluun oli valittu 20 asiakasta, joihin kotihoidon työntekijät pitivät yhteyttä TV-ruutujen välityksellä. Vanhuspalvelupäällikkö Riitta Rajamäki kertoi näkevänsä virtuaalisen palvelun lähinnä ennaltaehkäisevänä hoiva- ja turvapalveluna, jota voitaisiin käyttää esimerkiksi asiakkaan voinnin tarkistamisessa tai lääkkeenoton muistutuksessa ja opastuksessa. Koejakson kokemusten perusteella aiottiin päättää otetaanko palvelu pysyvästi käyttöön.

Kaupunginvaltuusto oli hyväksynyt Haapavedelle uuden sloganin Ihmeen hyvä Haapavesi. Sen myötä vanha Voimakeskus-logo jäi historiaan ja Voimapaperikin ilmestyi viimeistä kertaa. Elinkeinojohtaja Karl Filtness kertoi, että kaupungin uuden markkinointistrategian tavoitteena oli luoda Haapavedestä vahva brändi ja lisätä kaupungin vetovoimaa.

Jokihelmen opiston rehtori ja kansalaisopistojen liiton puheenjohtaja Liisa Vornanen oli saanut kutsun linnanjuhliin. Liisa kertoi lähtevänsä juhlaan avoimella mielellä nirinarukengissä. Vornasten kaverina juhlaan olivat Haapavedeltä lähdössä myös Liisa ja Ahti Pekkala sekä Minna ja Antti Rantakangas.

#