torstai 2.7.2020 | 08:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Huskit Harraste on yllättänyt vetäjät positiivisesti – mukana jo reilut 30 pelaajaa

SEPPO AHO
La 30.11.2019 klo 00:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

JÄÄKIEKKO

Suomen Jääkiekkoliiton lanseeraama Easy Hockey starttasi alku syksystä myös Haapavedellä. Huskit-logon alla pyörivä ohjattu harrastekiekko aloitti 5-8-luokkalaisten vuorolla, mutta hyvän vastaanoton saanut vuoro on nostanut järjestäjissä toiveita toisenkin vuoron suhteen.

– Kevätkausi mennään varmaankin tällä samalla kaavalla, mutta toiveita on toisestakin vuorosta eri ikäryhmään, kertoo Joni Kiljunen Huskeista.

– Kevättä ajatellen myös harrasteturnaus voisi olla hyvä lisä. Tai ystävyysottelu esimerkiksi vanhempia vastaan ennen kauden päätöstä, heittää Janne Haverinen mietittäväksi.

 

Kun Huskit Harrasteen ensimmäinen vuoro starttasi, mukana oli reilut kymmenen pelaajaa.

– Osain odottaa, että noin 20 pelaajaa voisi olla ringissä. Siksi yli 30 on todella positiivinen asia, kertoo Haverinen.

– Joka viikko on tullut mukaan uusia pelaajia ja nyt taitaa olla jo 33 nimeä listassa. Eli joukko on yli kaksinkertaistunut, lisää Kiljunen.

 

Vuorolla on tarkoitus pelata jääkiekkoa harrastejääkiekon ehdoilla ilman sitoutumista kilpaurheiluun. Toki vuoro on hyvä ponnahduslauta joukkueisiinkin, mutta se ei ole vuoron ensisijainen tavoite.

– Periaatteena on olla matalankynnyksen jääkiekkovuoro, jossa ainoa kriteeri on jääkiekkovarusteet. Taustalla ja taitotasolla ei ole merkitystä, vaan ennemminkin sillä, että on halu pelata jääkiekkoa samanhenkisten kanssa valvotussa ja ohjatussa ympäristössä, kertovat Joni Kiljunen ja Janne Haverinen.

– Ja siinä on myös onnistuttu. Vaikka mukana on myös pelaajia joukkueista, eivät he erotu porukasta mitenkään. He ovat enemmänkin kannustamassa muita, jatkaa Haverinen.

– Vuorolla on pelattu hymyssä suin iloista jääkiekkoa. Kaikki tulevat hyvin toimeen niin pukukopissa kuin jäälläkin. Peli on myös kehittynyt todella paljon, lisää Kiljunen.

– Ja mikä parasta: kaikilla on ollut hauskaa, ja pojat odottavat joka viikko harrastevuoroiltaa, kertovat tyytyväiset ohjaajat Janne Haverinen ja Joni Kiljunen.

#