maanantai 25.5.2020 | 01:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Haapaveden muusikot juhlivat näyttävästi 100-vuotiasta opinahjoa – Juhlakonsertissa kuuluu myös viikonlopun Syys-folk

Ma 7.10.2019 klo 16:03

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapaveden kamariorkesteri, pelimannit ja koulun kuoro esiintyvät ensi lauantaina sekä Haapaveden yhteiskoulun 100-vuotisjuhlassa että illempana juhlakonsertissa.

Orkesterissa soittaa vanhaa opinajoa juhlivia soittajia monelta vuosikymmeneltä, mm. maineikkaasta Haapaveden puhallinorkesterista.

Ammattiopiston salissa pidettävän konsertin säveltäjinä ovat J. Sibelius, J. Jääskelä, J. Linkola, O. Kääriäinen ja E. Elgar.

Mukana on myös paikallista kansanmusiikkia ja Syys-folkin kursseilta ainakin opettajat Kalle Jämsen, Petri Hakala sekä Samuli Karjalainen. Anna Murtola laulaa flamencolaulun ja Arnold Chiwalala tuo tuulahduksen Tansaniasta kanteleineen. Konsertin johtaa Timo Hannula ja kuoron on valmentanut Emilia Manninen.

Viikonvaihteessa järjestettävä Syys-folk on järjestyksessä 111. Folk-tapahtuma vuodesta 1987 lukien. Kurssilaisia on 50 ja opettajia seitsemän. Suosituimmat soittimet ovat viulu ja kitara ja mandoliini.

Arnold Chiwalala harjoittelee viikonloppuna paikallisten lasten kanssa ohjelman koulukonsertteihin, jotka pidetään ensi viikon alussa.

#