maanantai 25.5.2020 | 01:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Menovinkki torstaille: Vox Ardensin hyväntekeväisyyskonsertissa soivat digitaaliset superurut

La 5.10.2019 klo 00:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Tapani Tirilän johtama alueellinen Laaksojen Kamarikuoro Vox Ardens täyttää tänä vuonna 20 vuotta.

Kuoro juhlisti sitä jo kevätkonsertillaan ja nyt pidetään vielä hyväntekeväisyyskonsertti Haapaveden kirkossa huomenna torstaina 10. lokakuuta. Oulaisissa oli vastaava konsertti viime sunnuntaina. Tilaisuuksien tuotto käytetään tukea tarvitsevien lapsiperheiden hyväksi.

Urkurina konsertissa on erityisesti ranskalaisromanttisen virtuoosisen urkumusiikin esittäjänä tunnettu Elias Niemelä Kiimingistä. Hänellä on ns. digitaaliset superurut ja tämä soitin on käytössä myös Haapaveden konsertissa.

Kuoron ohjelmistossa on mm. ranskalaisen romantiikan ajan säveltäjän Charles Gounodin kirjoittama 5-osainen messu, Messe Brève (lyhyt messu) nro 5. Myös Elias Niemelä soittaa ranskalaista musiikkia, Théodore Duboisin teokset Fiat Lux (Tulkoon valo) ja In Paradisum (Paratiisissa).

Lisäksi kuullaan suomalaista kuoromusiikkia, säveltäjäniminä Armas Maasalo, Juhani Komulainen, Juhani Haapasalo ja Vesa Erkkilä. Ilkka Kuusiston sovitus kansansävelmästä Tääll` yksinäni laulelen ja Oulaisten entisen kanttorin Kustaa Penttilän sovitus ruotsalaisesta sävelmästä Suojaavat siipes, Jeesus sekä Jaakko Löytyn säveltämä ja sanoittama Toisiamme siunaten päättävät konsertin.

#