tiistai 25.2.2020 | 11:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Katariina Anttila Haapavesi-lehden pääkirjoituksessa: Paikkakunnan meno tuntuu nuorista melkoiselta mummoilulta

Haapavesi-lehti
Ke 11.9.2019 klo 01:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Silmiin sattui Facebookista nuoren miehen virkistävän reipas avautuminen siitä, mitä Haapavedellä on tarjota 15–25-vuotiaille. Ei mitään. Täällä ei osata muuta kuin puhua siitä miten asiat oli ennen vanhaan. "Jos haluatte että tämä kylä nousee, tai edes että sen kumartuminen pysähtyy, nostakaa päänne pois sieltä 30-luvulta ja miettikää mitä oikeesti hauskoja ja nuorempiaki kiinnostavia juttuja vois järkätä...", kirjoittaja tykitti. Avautumista seurasi pitkä ja polveileva keskustelu, jossa vielä täsmentyi, mitä nuoriso kaipaa: rapakaljaa, jytää ja parittelukumppaneita.

Nuoria ihmisiä on tietenkin moneen junaan. Kaikki eivät kaipaa rapakaljaa. On kuitenkin selvä, että paikkakunnan meno tuntuu monista melkoiselta mummoilulta kun yökerhokin meni nurin ja leirintäalue aikuistui bilemestasta matkailuyritykseksi.

Päässäni on viime päivät soinut pyytämättä ja yllättäen punk-yhtye Ratsian biisi vuodelta 1980. Näin me ennen vanhaan hoilattiin: Lontoon skidit sanoo et niillon tylsää. Lontoon skidit sanoo et ei oo tekemistä. Mutta tietääks ne millaista on Pihtiputaalla, oh no, oh no. Täällä rock'n'roll on pirun harvinaista, oh no, oh no.

Katariina Anttila

#