tiistai 25.2.2020 | 10:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide Haapaveden vuodeosasto sulkemisesta

Haapavesi-lehti
Ti 10.9.2019 klo 08:49

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Tuttavani sairastui ja päätyi usein päivystyksen kautta Haapaveden VOS:lle. Siellä hänen luonaan kävivät tutut ja omaiset. Tämä oli mielekästä potilaalle sekä omaisille ja tuttaville. VOS:n ollessa heinäkuun ajan kesälomalla sairastuminen vain eteni ja hän joutui useaan otteeseen lähtemään päivystyksen kautta ja päätyi milloin minnekin: Haapajärven, Ylivieskan, Rantsilan, Kärsämäen tai Pulkkilan VOS:lle

Vaikka hoito olisi hyvä, niin ihminen kaipaa usein, etenkin sairastaessaan ja iäkkäänä, kotipaikkakunnalleen.

Kovasti kehittämisen kohteena oleva kotisairaala ei aina oikein tunnu parhaalta hoidolta vaikka hoitajat hoitavatkin asiansa hyvin. Ajatellaanpa vaikka yksin asuvaa ihmistä; tällöin hän joutuisi vaikkapa elämän loppuvaiheen hoidossa olemaan paljolti yksin huoneessaan esim. tippaletkuissa kiinni saaden näin ravintoa ja kipulääkettä. Kuitenkaan hän ei ehkä pysty liikkumaan tai se on hyvin rajoitteellista, ei pääse ulos.

Kyseisen tuttavani kohdalla sairaus eteni nopeasti ja lopulta melko lyhyen ajan sisällä hän päätyi saattohoitoon Rantsilan VOS:lle. Sinne ei sitten päässyt tervehtimään monikaan tuttu, joka olisi käynyt puhuttelemassa, jos hän olisi ollut kotikunnan VOS:lla.

Tällaiset seikat tulevat olemaan arkipäivää tulevaisuudessa muulloinkin kuin heinäkuussa, jos VOS sulkeutuu.

VOS:n puolesta

#