tiistai 25.2.2020 | 11:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

FC Folkin P12-joukkue historialliseen turnausvoittoon Pietarsaaressa

SEPPO AHO Haapavesi-lehti
Ma 9.9.2019 klo 09:48

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

JALKAPALLO

FC Folkin P12-pojat tekivät seurahistoriaa Emerenko Cupissa Pietarsaaressa ottamalla haastesarjan komean voiton. Piskuisen FC Folkin taakse jäivät Tampereen, Jyväskylän, Vaasan, Kokkolan, Pietarsaaren, Vantaan ja Larsmon joukkueet.

– Peli pyöri meillä hyvin, eikä ole kyllä yhtään väärin sanoa, että olimme selvästi sarjan paras joukkue, joukkueen valmentaja Miikka Koivu arvioi.

FF Jaron Junioreiden järjestämä Eremenko Cup pelattiin viikonloppuna nyt jo kahdeksatta kertaa Pietarsaaressa.

Järjestelyjen ja olosuhteiden ansiosta niin pelaajien kuin valmentajienkin suosioon päässyt turnaus on nousemassa jalkapallojunioreiden keskuudessa legendaksi. Cupista on syntynyt jokasyksyinen juniorijalkapallotapahtuma, jonka järjestelyt ja yhteydenotot kutsuttaviin joukkueisiin aloitetaan jo talvella.

Hyvätasoisessa turnauksessa joukkueet pääsevät mittaamaan tasoaan muihin ikäluokkansa joukkueisiin, joita ei välttämättä muuten kohtaisi.

Tänä vuonna turnausta pelattiin neljässä eri sarjassa kolmessa eri ikäluokassa.

– Kutsu Eremenko Cupiin tuli pienenä yllätyksenä. Tällä alueella kutsuturnauskutsut ovat yleensä menneet Ylivieskaan, vaikka sarjasijoitus olisi jollain muulla joukkueella huomattavasti parempikin ollutkin, Miikka Koivu iloitsi.

– Me päästiin turnaukseen kahdeksan oman pelaajan voimin sairastumisten ja jääkiekkoturnausten takia, mutta onneksi saimme Haapajärveltä kolme pelaajaa apuun.

– Olemme lähteneet kaikkiin turnauksiin samalla asenteella, voittamaan. Niin lähdettiin nytkin, vaikka vastassa oli suurten paikkakuntien joukkueita.

FC Folkin P12-joukkueen pelaajaringissä on kesän aikana ollut 14 pelaajaa.

– Alkukesän joukkue pelasi Palloliiton suosituksesta sarjan kakkostasolla, joka oli meille aivan väärä sarja. Kun ottelut päättyvät yli kymmenen maalin voittoihin, ei se ole enää kummallekaan joukkueelle hauskaa, kertoi Koivu.

– Syksylle noustiin sitten ykköstasolle, joka on Palloliiton mukaan tarkoitettu joukkueille, jotka harjoittelevat nurmikentällä ympäri vuoden. Tässä sarjassa ollaan saatu tasaisia ja kehittäviä otteluita.

– Harmittaa melko paljon, kun sarjan voitosta taistelemisesta tuli näin ollen hankalaa. Koko kauden ykköstasolla pelanneet joukkueet kun saivat valmiiksi lähtöpisteitä syksyn sarjaan ja me jouduttiin aloittamaan nollasta, harmitteli Koivu.

– No, nyt ollaan sarjassa kolmantena ja sijoitus pidetään, jos voitetaan kaksi jäljellä olevaa ottelua. Toki toiseenkin sijaan on mahdollisuus, mutta se taas vaatii Esse IK:lta tappiot kummastakin jäljellä olevasta ottelusta.

Hyvän menestyksen seurauksena FC Folkin P12-joukkueen pelaajia on jo kosiskeltu muihin seuroihin.

– Toivottaan, että joukkue pysyy kasassa mahdollisimman pitkään. Pyritään olemaan aktiivisia niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, sosiaalisessa mediassa. Kannattaa seurata. Talvella on tarkoitus jatkaa pelaamalla futsal-sarjaa pelituntuman ylläpitämiseksi, vinkkasi Miikka Koivu.

#