sunnuntai 19.1.2020 | 09:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaupungin teknisessä toimistossa tehty kiireellisiä henkilöstöjärjestelyjä – Kaupunginvaltuusto päättää teknisen johtajan valinnasta torstaiaamuna

SUVI HYTTINEN Haapavesi-lehti
Ti 13.8.2019 klo 15:39

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapaveden kaupungin teknisessä toimistossa on tehty kesän aikana kiireellisiä henkilöstöjärjestelyjä kaupunginjohtajan tekemillä viranhaltijapäätöksillä. Kaupunginhallitus antoi järjestelyille hyväksyntänsä jälkikäteen syksyn ensimmäisessä kokouksessa maanantaina.

Tekniseen toimeen on elokuun alusta alkaen perustettu kokonaan uusi rakennuspäällikön virka, johon tekninen johtaja Risto Rautio on omalla suostumuksellaan siirtynyt.

–  Rakennuspäällikön tehtäviin kuuluu muun muassa kouluhankkeen edistäminen ja valvonta, kertoo hallintojohtaja Eija Saarela.

Vt. teknikseksi johtajaksi on samoin viranhaltijapäätöksellä nimetty jo elokuun alusta alkaen Teemu Niemimäki. Hän hoitaa virkaa määräaikaisesti siihen saakka, kunnes valtuuston päätöksellä valittava uusi tekninen johtaja ottaa virkansa vastaan.

Kaupunginhallitus on yksimielisesti esittänyt teknisen johtajan virkaan Niemimäkeä, mutta mukana vaalissa ovat myös muut virkaa hakeneet henkilöt. Risto Rautio on jäämässä virasta eläkkeelle, mutta on jo aiemmin lupautunut perehdyttämään seuraajansa tehtävään ja jatkamaan vielä töitä kouluhankkeen käynnistämisessä.

Uuden viran perustamisesta huolimatta henkilöstömäärä teknisessä toimistossa säilyy ennallaan, sillä kiinteistöpäällikkö on irtisanoutunut tehtävästään. Virka tuli avoimeksi kesällä, mutta se on toistaiseksi päätetty jättää täyttämättä.

Henkilöstöjärjestelyjä on Saarelan mukaan tehty kiireellisinä, jotta käytännön asiat teknisessä toimistossa on saatu hoidettua.

Kaupunginvaltuusto kokoontuu päättämään teknisen johtajan valinnasta torstaiaamuna kello 9. Kokouksen asialistalla ei ole muuta päätettävää.

Vs. kaupunginjohtaja Marjukka Manninen kertoo, että luottamusväen ja virkamisten päivä jatkuu kokouksen jälkeen talousseminaarilla, jossa on tarkoitus yhdessä pohtia vaihtoehtoja ja isompia linjauksia, joilla kaupungin talous saataisiin kuntoon.

#