torstai 22.10.2020 | 01:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Voi Johannes minkä teit! – Haapavetiset riensivät onnittelemaan omaa tangokuningastaan kansanjuhlaan – Paikalla oli arviolta tuhatpäinen yleisö – Katso video ja kuvat!

SUVI HYTTINEN
Ma 15.7.2019 klo 20:42 | päivitetty ti 08:21

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Lauantaina tangokuninkaaksi kruunattu Johannes Vatjus otettiin vastaan kolminkertaisella eläköön-huudolla maanantai-iltana Haapavedellä järjestettyyn kansanjuhlaan. Pesäpallokentälle pikavauhtia puuhattuun tilaisuuteen oman kylän kuningasta saapui onnittelemaan arviolta tuhatpäinen yleisö, jolle Johannes esiintyi ja kertoili tunnelmistaan.

Ennen juhlaa Johannes tunnusti kotiyleisön eteen astumisen olevan jännittävä paikka, vaikka takana onkin jo melkoista pyöritystä isoilla areenoilla.

– Tuttujen eteen tuleminen on jotenkin kutkuttavaa, vaikka olenkin aiemmin esiintynyt Haapavedellä paljon. Minusta on puhuttu täällä niin paljon hyvää ja kannustettu, että mietityttää, miten pystyn siihen vastaamaan. Olen hirveän kiitollinen kaikesta tuesta, mitä olen täältä saanut. Ilman sitä en olisi nyt tässä. Tässä on elänyt mukana niin paljon porukkaa, hän kiitteli.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Päivi Ollila onnitteli Johannesta omasta ja koko kuningaskunnan puolesta:

– Voi Johannes minkä teit! En äkkiä keksi, miten pieni paikkakunta voisi saada enemmän positiivista julkisuutta kuin tangokuninkaan kotikuntana. Me ollaan todella ylpeitä! Paremmalla ajalla järjestetään suuret tanssit ja iso konsertti. Sillä välin kaikki haapavetiset voivat opetella tanssimaan tangoa.

– Eihän tämän isompia juhlia voi ollakaan! Herkistyin kun näin, miten paljon täällä on autoja ja väkeä. Ja minun takia! Ihan mahtavaa, herkäksi vetää, vastasi Corveten kyydillä paikalle kyyditty kuningas.

Pieni sade ja palanut sulake ei häirinnyt juhlahumua. Lopulta sähkötkin saatiin pelaamaan ja Johannes lauloi yleisölle niin tangoja, jenkkaa kuin valssiakin.
Suvi Hyttinen

Johannes kertoi tienneensä, että on kisassa vahvoilla, mutta pelänneensä sitä, miten tuomaristo suhtautuu hänen vähäiseen kokemukseensa keikkalavoilta.

– Luotin kuitenkin siihen, että kun olen omana itsenäni, voin pärjätä.

– Kun oma nimi sitten lopulta sanottiin, se oli aivan mykistävä ja pysäyttävä hetki. Tuntui, että aivot menivät tyhjäksi. Kun kruunua asetettiin päähän, koko vartalon läpi meni arvokas tunne.

– Voiton eteen tehtiin paljon töitä. Koen tangokuninkaan kruunun perinteitä kunnioittavaksi kiertopalkinnoksi, jota haluan viedä arvokkaasti eteen päin.

Johanneksen kisataivalta tiiviisti ja suurella jännityksellä seurannut Hanna-Leena Tammiruusu harjoitteli tangotaivutuksia tyttärensä Hilkka-Maijan kanssa. - Onnen ja riemun kyyneleet siinä tulivat, kun Johannes kruunattiin kuninkaaksi, Hanna-Leena kertoo.
Suvi Hyttinen

Ensimmäisiä päiviään tangokuninkaana Johannes kuvailee erittäin antoisiksi ja kiireisiksi. Vielä samana iltana finaalin jälkeen kuningas ja kuningatar vetivät kaksi isoa keikkaa Seinäjoen Tangotalolla ja Tanssipaviljongissa. Sunnuntaina ohjelmassa oli kaksi kirkkokonserttia sekä esiintyminen Tangomarkkinoiden päätöstansseissa.

– Jännitti millainen vastaanotto keikoilla on, kun tulee yleisön eteen uutena ihmisenä, jota ihmiset eivät tunne tai tiedä. Suhtautuminen on ollut joka paikassa kuitenkin erittäin lämmin, aivan huikaiseva.

Kotiin Haapavedelle Johannes matkusti maanantain vastaisena yönä. Juhlan jälkeen maanantai-iltana matka jatkui jo Helsinkiin.

– Tiistaiaamuna pitää olla Ylen studiolla kello 7.20, ja perjantaina alkavat keikat, hän kertoo.

Tangokuninkaan kalenteriin on varattu 70 keikkaa seuraavalle puolelle vuodelle. Haapavettä lähin esiintyminen on merkattu Pyhäsalmen Lavalle tiistaina 23.7.

Juhlan päätteeksi tangokuninkaan kanssa otettiin selfieitä.
Suvi Hyttinen

Juhlan viimeinen tango, Hiljaa yössä, kuultiin Johanneksen ja tilaisuuden juontamisesta vastanneen Sanna Pirttisalon duettona.
Suvi Hyttinen

#