lauantai 22.2.2020 | 08:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jokilaaksojen musiikkiopiston harmonikkaorkesteri vei voiton kansainvälisessä kilpailussa Kroatiassa – Osanottajia oli useista maista

Haapavesi-lehti
To 2.5.2019 klo 16:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

MUSIIKKI

According To Rhythm -harmonikkaorkesteri Jokilaaksojen musiikkiopistosta vei voiton kansainvälisen Okud Istra -kilpailun yleisessä orkesterisarjassa Kroatian Pulassa. Orkesteri sijoittui hienosti toiseksi myös pop-jazz-sarjassa. Porukka oli kilpailumatkalla 23.-30.4.

Orkesteri koostuu kahdeksasta harmonikansoittajasta, kahdesta lyömäsoittajasta, kahdesta kitaristista, basistista ja huilistista. Lisäksi matkalle lähti puolenkymmenen huoltajan kannustusjoukko.

Kapellimestareina toimivat Matti Pulkki ja Tarvo Kantola. Soittajat ovat Jokilaakson alueelta Nivalasta, Haapajärveltä, Haapavedeltä, Oulaisista sekä Pyhäjoelta. Pyhäjokinen Saana Kastelli menestyi orkesterin lisäksi myös soolosarjassa, jossa hän sijoittui jaetulle kolmannelle sijalle.

Orkesterin kilpailuohjelmisto koostui muun muassa pop- ja nykymusiikista sekä heavysta ja argentiinalaisesta tangosta. Monipuolisen ohjelmiston ansiosta orkesteri erottui hyvin muista kilpailijoista. Kilpailun jälkeiset fiilikset olivat hyvät, ja orkesteri onnistui esityksissään mainiosti, joten kaikki saivat olla tyytyväisiä, eikä mitään jäänyt hampaankoloon.

Orkesteri sai myös kutsun soittaa viimeisenä kilpailuiltana palkintogaalassa. Soitot onnistuivat loistavasti ja edeltävän vuoden aikana tehty työ palkittiin. Kilpailujen jälkeen orkesteri juhli cocktail-tilaisuudessa, jonka kilpailunjärjestäjät olivat organisoineet. Ilta jatkui pitkälle yöhön ja kaikilla oli hauskaa.

Kilpailujen lisäksi matkaseurue kävi kuuntelemassa muita orkestereita ja soittajia. Osanottajia oli useista eri maista: pop-jazz -sarjan, jossa AtR tuli toiseksi, voitti orkesteri Sloveniasta ja kolmanneksi sijoittunut saksalainen kokoonpano. Yksilökilpailuissa osanottajia oli lisäksi myös Kroatiasta, Tsekeistä, Slovakiasta, Bosnia-Herzegovinasta, Puolasta, Italiasta, Serbiasta, Tanskasta, Unkarista ja Kiinasta.

Täysin ongelmitta matkalla ei kuitenkaan selvitty. Kisa-aamuna kilpailupaikalle tultaessa kävi ilmi, että paikallinen rumpusetti muistutti lähinnä reikäisiä peltikattiloita. Kisavetoja varten lainaksi saatiin onneksi kunnon rumpusetti bosnia-herzegovinalaisilta.

Päänvaivaa tuotti myös harmonikkojen kuljettaminen lentokoneessa, sillä soittimet tuli laittaa kahteen osaan ja ottaa matkustamoon vaurioiden estämiseksi.

Harjoittelun ja kilpailujen lomassa matkaseurue ehti myös kierrellä Pulan kaupungissa ja tutustua nähtävyyksiin, kuten Rooman vallan aikaiseen amfiteatteriin. Viimeisenä matkapäivänä koko porukka tutustui Pulan suureen akvaarioon, jossa nähtävillä oli muun muassa haita ja muita kummallisia mereneläviä.

Matkaa varten AtR keräsi rahaa konsertoimalla sekä sponsoreita hankkimalla. Menestyksekäs kisamatka onnistui loistavasti ja matkalla vallitsi kaikkien kesken huikean hyvä yhteishenki.

Teksti: AtR-orkesterin soittajat

Kisa-aamuna kilpailupaikalle tultaessa kävi ilmi, että paikallinen rumpusetti muistutti lähinnä reikäisiä peltikattiloita.

#