tiistai 25.2.2020 | 11:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Blackwater Commotion tekee hardrockia pilke silmäkulmassa – Ensimmäinen levy syntyi paikallisin voimin kolmen vuoden työn tuloksena

SUVI HYTTINEN Haapavesi-lehti
Ma 29.4.2019 klo 22:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Lähiseudun muusikoista koottu hardrock-bändi Blackwater Commotion on saanut valmiiksi ensimmäisen levynsä. Kolmen vuoden projektin tuloksena syntynyt kokonaisuus pitää sisällään niin vauhdikkaita tykityksiä kuin tunnelmallisia balladejakin. Levyn julkaisee Concorde Music Company 10. toukokuuta.

– Laulut kertovat miehen ja naisen välisestä rakkaudesta kaikissa muodoissa ja keikkaelämästä. Jää kuulijan omiin korviin, miten niitä tulkitsee, kertoo bändin laulaja, sanoituksista pääosin vastannut Henrik Hako-Rita.

– Musiikki on hardrockia, mutta ei liian vakavaa. Mukana on pilkettä silmäkulmassa ja iloista meininikiä. Biiseistä löytyy antisankareita, joihin pystyy samaistumaan, jos on käynyt vähänkin hiekkalaatikon ulkopuolella, jatkaa bassoa soittava Mika Tikka.

Haapavesi-Kärsämäki-Siikalatva -akselilta kasattuun bändiin kuuluvat Henrikin ja Mikan lisäksi Perttu Tähtelä (rummut), Ilkka Uusitalo (kitara) ja Toni Saari (kitara). Muutenkin levy on tehty paikallisin voimin. Tekninen henkilöstö on lähtöisin Nivalasta ja äänitykset tehtiin Nivalassa Space Snail -mediassa, miksaus ja masterointi Kärsä

mäellä Sonic Factoryn studiolla.

– Osaamista on haettu tarkoituksella paikallisesti, koska näillä seuduilla sitä on runsaasti. Koposen Kyöstin isännöimä studio Kärsämäellä on ihan maailmanluokan paja, Mika Tikka mainitsee.

Blackwater Commotion koottiin vuonna 2012 vanhojen bändien rippeistä. Koko porukalla on takanaan pitkä kokemus muusikon hommista. Esimerkiksi Perttu ja Mika ovat soitelleet pari vuosikymmentä erilaisissa kokoonpanoissa ja Henrik on kiertänyt maailmaa jazzkitaristina Ruokangas-Hako-Rita -duossa. Porukka arvelee, että taustat erilaisten musiikkityylien parissa saattavat näkyä myös levyllä vivahteina muista musiikkityyleistä.

Ensimmäiset vuodet Black

water Commotion keikkaili aktiivisesti ympäri Suomen soitellen covereina etupäässä 80-luvun heviä.

– Parhaillaan tehtiin reilut 20 keikkaa vuodessa: ravintoloissa, pikkuklubeilla ja festareilla. Aluksi kyseltiin itse keikkoja, mutta sitten alettiin kyselemään toisin päin, Mika kertoo.

Levyn tekoon ryhtyessään bändi jäi keikkatauolle. Projektiin haluttiin keskittyä täysillä.

– Tähän on käytetty kolmen vuoden aikana satoja tunteja, porukka summaa ja kertoo, että tutulla studiolla oli mahdollisuus testailla puolivalmiitakin biisejä ja kokeilla mikä toimii.

– Pohjatyöt biisien kanssa on tehnyt Henkka, mutta loppuun asti ne on sorvattu koko porukalla, Mika mainitsee.

Levyltä on julkaistu ennakkoon kaksi sinkkua, Long Hard Ride ja Sled Of Coming. Porukka kertoo niistä tulleen hyviä arvioita ja positiivista palautetta ympäärinsä. Spotifyssakin biisejä on soitettu mukavasti, ensimmäistä sinkkua noin 1500 kertaa. Myös levyä on tilattu ennakkoon enemmän kuin bändi osasi odottaa.

– CD-levy alkaa olla niin kuollut formaatti, että tilausten määrä on ylittänyt odotukset, Mika toteaa.

Myös bändin jäsenet itse ovat lopputulokseen tyytyväisiä.

– Fiilis on helpottunut, kun levy on vihdoin valmis. Voidaan olla ylpeitä. Siitä tuli semmoinen kuin oltiin visioitu. Nyt odotellaan mielenkiinnolla julkaisua, porukka tuumii.

Keikoille Blackwater Commotion ei ole lähiaikoina suuntaamassa, vaikka pyyntöjä on tullut.

– Nyt aletaan valmistella toista levyä. Pöytälaatikoista on noussut jo parikymmentä aihiota, joita nyt pyöritellään ja suunnitellaan uusia biisejä, Mika kertoo.

Biiseistä löytyy antisankareita, joihin pystyy samaistumaan, jos on käynyt vähänkin hiekkalaatikon ulkopuolella.

Blackwater Commotion

perustettu vuonna 2012

tyylisuuntana kitaravetoinen hardrock

ensimmäinen levy, Strike One, julkaistaan 10. toukokuuta

bändin jäsenet: Henrik Hako-Rita, laulu (Piippola/Leskelä) Ilkka Uusitalo, kitara (Haapavesi), Perttu Tähtelä, rummut (Haapavesi), Toni Saari, kitara (Piippola), Mika Tikka, basso (Kärsämäki)

#