sunnuntai 29.1.2023 | 04:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jorma Hynnisestä Lasten lied -opetuksen kummi – Kummitodistukset allekirjoitettiin juhlallisesti musiikkiopistolla

Ti 16.4.2019 klo 16:25 | päivitetty ti 16:28

Baritoni Jorma Hynninen on saanut mieluisan kunniatehtävän. Hän on Lasten lied -laulajien virallinen kummi.

Saara-Maija Strandman oli pyytänyt oopperatähteä ja tämän vaimoa, oopperalaulaja Johanna Tuomea pitämään oppilailleen mestarikurssia samalla kun nämä olivat Matteus-passion vuoksi paikkakunnalla. Kun suostumus kurssiin tuli helposti, Saara-Maija rohkeni pyytää vierailijaa myös kummiksi Lasten lied -toiminnalle.

JMO uudistaa lasten lied-opetuksella muun muassa vanhaa musiikkiopistojen traditiota, että lauluoppilaiksi ei oteta alle 15-vuotiaita.

Lied on taidemusiikin muoto, jossa olennaista on laulajan ja pianistin tasaveroinen yhteistyö ja laulun sanojen sisältöä painottava tulkinta.

Lasten lied -metodissa laulua ja pianonsoittoa opiskelevat lapset työskentelevät yhdessä ja harjoittelevat ohjelmistoa, joka on vaikeustasoltaan ja sisällöltään ikävaiheeseen sopivaa.

Maanantaina kuultiin mestarikurssin aluksi lasten lied -esityksiä, kuten Makeasti oravainen, ja Hynninen ja Tuomi antoivat kannustavaa palautetta.

Johanna Tuomi ja Jorma Hynninen kiittelivät Alina Kurran (laulu) ja Veera Ahon (piano) tulkintaa varsin vaativan Jo nouskaa -laulun ilmeikkäästä ja musikaalisesta tulkinnasta.
Katariina Anttila

– Minusta lied on tavallaan vaativampaa kuin ooppera, Jorma Hynninen sanoi. – Liedissä pitää kaikki pystyä tulkitsemaan omalla äänellään ja olemuksellaan ilman näyttelemistä.

Laulua opiskeleville lapsille Jorma Hynninen oli ennestään tuttu muun muassa Hynnisen ja ekaluokkalaisen Anton Häkkisen yhteisestä Veteraanin iltahuuto -tulkinnasta.

Pyhäjärviset Valtteri Lapinoja ja Aaron Linna olivatkin ehdottomasti halunneet valita saman laulun Hynniselle esitettäväksi.

Lue täältä lisää siitä Saara-Maija Strandmanin ajatuksia laulamisesta.

Liedissä pitää kaikki pystyä tulkitsemaan omalla äänellään ja olemuksellaan ilman näyttelemistä.

#