torstai 2.7.2020 | 08:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Outi Pekkalan mielipidekirjoitus: Mitä ihmiset odottavat uudelta eduskunnalta?

Ke 10.4.2019 klo 01:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Vaalipäivä on ensi viikon sunnuntaina, ja moni on jo äänensä käynyt antamassa ennakkoäänestyksen ensimmäisinä päivinä. Ovatko nämä ilmastovaalit? Maahanmuuttajavaalit? Vai sittenkin työllisyysastevaalit?

Viime viikkojen aikana käymien keskustelujen perusteella vaalit ovat tulevaisuusvaalit. Ihmiset odottavat luottamuksensa palauttamista tulevaisuuteen.

Valittavilta kansanedustajilta odotetaan, että luottamus palaa hoivaan ja huolenpitoon. Siihen, että vanhuksillemme taataan jatkossa ihmisarvoinen hoito hoivakodeissa.

Luottamuksen palauttamista siihen, että lapsemme ja lapsenlapsemme saavat hyvän koulutuksen. Koulutuksen, jonka avulla he löytävät yhteiskunnastamme oman paikkansa osallistua hyvinvointimme rakentamiseen ja työllisyysasteemme parantamiseen. Koulutuksen, joka tuo riittävän osaamisen toimeentulon hankintaan.

Luottamuksen palauttamisen siihen, että sairastuttuasi pääset kohtuullisessa ajassa hoitoon. Hoitoon, jossa saat laadukasta hoitoa ja paranet.

Luottamuksen palauttamisen siihen, että nyt valittavat kansanedustajat ajattelevat enemmän yhteistä etua kuin omaa henkilökohtaista etuaan.

Luottamusta siihen, että maksamiesi työeläkemaksujen vastineeksi saat riittävän toimeentulon turvaavan työeläkkeen, kun et enää jaksa tehdä työtä.

Luottamuksen palauttamista siihen, että olet arvokas ihmisenä ja yhteiskunta arvostaa sen hyväksi tekemääsi työtä.

Luottamuksen palauttamista siihen, että jokaisella meistä on oikeus hyvään elämään. Vanhemmillamme, meillä itsellämme, lapsillamme ja lapsenlapsillamme.

Tätä valittavalta eduskunnalta odotetaan. Odotetaan yhteistyökykyä ja halua palvelujen järjestämiseen ihmisen etua ajatellen laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Tähän minä uskon vahvasti myös valittavan eduskunnan pystyvän. Koska ihmisten etu on aina myös Suomen etu. Tänään, huomenna ja tulevina vuosina.

Outi Pekkala

kansanedustajaehdokas

Vasemmistoliitto, sit.

Ihmiset odottavat luottamuksensa palauttamista tulevaisuuteen.

#