perjantai 18.9.2020 | 23:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Eduskuntavaalit: Sinisten Suvi Viinala haluaa puolustaa heikompiosaisia

SUVI HYTTINEN
Ti 2.4.2019 klo 22:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Suvi Viinala on 27-vuotias Sininen Tulevaisuus -puolueen eduskuntavaaliehdokas Uudenmaan vaalipiiristä. Porvoossa asuva Viinala työskentelee puolueensa järjestösihteerinä ja eduskuntaryhmän ryhmäavustajana. Koulutukseltaan hän on datanomi.

Haapavedeltä Viinala muutti pois töiden perässä vuonna 2011. Vanhemmat Mirja ja Jarmo Viinala asuvat edelleen Haapavedellä. Suvi Viinalan omaan perheeseen kuuluu avopuoliso.

Miksi lähdit ehdolle eduskuntavaaleihin?

– Tuli mahdollisuus lähteä, kun listalla oli vielä paikkoja vapaana. Ajattelin, että miksipä en lähtisi kokeilemaan.

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

– Lasten ja nuorten lapsiperheiden sekä vanhusten, eli ylipäätään heikompiosaisten aseman parantaminen. Nuorille vanhemmille, joilla ei ole koulutusta tai työpaikkaa, pitäisi antaa paremmat mahdollisuudet päästä työelämään kiinni. Sote-uudistus pitäisi toteuttaa niin, että kaikille turvattaisiin hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut. Nyt rikkaan on helpompi päästä lääkäriin kuin köyhän eläkeläisen.

Millä perusteella olet valinnut oman puolueesi?

– Siniset on minulle tällä hetkellä poliittinen koti, koska puolue ajaa pienten asiaa. Kuuluin aiemmin perussuomalaisiin, mutta kesällä puoluekokouksen jälkeen en voinut enää allekirjoittaa uuden johdon kaikkia arvokantoja.

Miten olet aiemmin ollut mukana politiikassa?

– Olen ollut Haapavedellä kaupunginvaltuutettuna ja kauden 2011–2015 Pirkko Mattilan eduskunta-avustajana. 2015–2017 avustin Kari Kulmalaa, ja puolueen jakaantumisen jälkeen joulukuusta 2017 olen toiminut Sinisten järjestösihteerinä.

Millainen vaalikampanja sinulla on?

– Toreilla ja turuilla olen kulkenut kampanjoimassa, mutta ei sen ihmeempää. Nollabudjetilla mennään.

Uskotko omiin mahdollisuuksiisi vaaleissa?

– En. Kokemusta olen hakemassa. Katsotaan sitten uudestaan, kun Siniset saadaan tunnetummaksi puolueeksi.

#