maanantai 26.10.2020 | 06:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapaveden Wanhojen tansseissa pidettiin bileet – Mittava yleisötapahtuma syntyi lukion kakkosluokkalaisten yhteisponnistuksena – Katso video

KATARIINA ANTTILA
Pe 15.2.2019 klo 14:30 | päivitetty pe 15:22

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapaveden Wanhojen tanssien teemana oli tänä vuonna "Nyt on bileet!" Ja kyllähän niistä sellaiset syntyivätkin, kun tunnelma tanssi tanssilta rentoutui – viimeistään siinä vaiheessa, kun pojat vetäisivät oman It's Rainig Men -tanssinsa.

Erityismaininta pitää antaa reippaasta asenteesta, jolla tämän vuoden Wanhat esittivät musiikkinumeron Liekeissä.

– Mietittiin tanssien teemaksi ensin Disney'ä tai jotain merkittävää vuodelta 2001, jolloin suuri osa meistä on syntynyt. Viime vuonnahan teemana oli Millenium. Mutta päädyttiin sitten bile-teemaan, Miikka Myllykangas kertoi.

Musiikki vaihteli perinteiseen tapaan laidasta laitaan Tsuumin kansanmusiikista ja Michael Jacksonista Pepe Willbergin kautta Pohjannaulaan ja Antti Tuiskuun.

Miikka kertoi, että musiikki oli pääosin tanssit ohjanneen Pia Varuhin-Palon valitsemaa, mutta Sostakovich oli tanssijoitten toive: vähän arvokkuutta bilettämisen lomaan.

Wanhojen tansseja oli tänä vuonna tanssimassa 11 paria.

– Kaikki tytöt ovat lukion 2. luokalta. Pojista vain neljä on lukiosta ja heistä kaksi kakkosluokkalaisia. Loput ovat yläasteelta ja ammattikoulusta. Hauska että näin saadaan toteutettua tanssit vähän isommassa mittakaavassa, Miikka tuumi.

Miikka kertoi, että Wanhojen tanssit ovat silti ennen kaikkea lukion kakkosten projekti, jonka toteuttamisessa on ollut mukana koko luokka-aste: jos ei tanssimassa niin esimerkiksi rakentamassa lavasteita, kioskia pitämässä ja muissa järjestelyissä.

Pelkistetyn tyylikkäät lavasteet oli maalattu joululoman aikana ja niiden ideoinnin takana oli erityisesti Essi Rantakangas.

Tyttöjen ja poikien tanssien koreografioista vastasivat lukiolaiset Lilly Haukipuro, Inka Tähtelä ja Juulia Vinkka.

Miikka kertoo, että tansseja on harjoiteltu yhteensä noin 60 tuntia. Harjoitukset aloitettiin elokuun lopulla. Harjoituksia oli syksyllä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta joka perjantai puolitoista tuntia. Joululoman jälkeen pidettiin kuutena sunnuntaina neljän tunnin treenit.

– Minulla ei ole ennestään mitään tanssikokemusta. Pia on ollut mahtava opettaja. Olen oppinut monet hyödylliset askeleet!

#