MAINOS

OP Suomenselällä monta syytä juhlia - Vetovastuu siirtyy Timo Suhoselta Mika Korkia-aholle

MAINOS - OP Suomenselkä -  

OP Suomenselkä toivottaa asiakkaansa tervetulleeksi kahville vapun jälkeisinä päivinä useammastakin syystä: OP Suomenselkä viettää juuri 10-vuotisjuhlaansa ja pankin toimitusjohtajan tehtävät siirtyvät eläkepäiville siirtyvältä Timo Suhoselta Mika Korkia-aholle.

Samalla koko OP-leiri Suomessa viettää 120-vuotisjuhlia.

Kysymykseen millä eväillä pankki on pärjännyt menneet vuodet ja millään pärjää jatkossa, kummatkin miehet vastaavat samankaltaisesti:
- Paikallisella asiantuntijuudella, sanovat kummatkin.
- Meillä on ollut paljon erilaisia kilpailijoita maksuliikenteessä ja rahoituksessa, mutta tavoitteemme on ollut muodostaa aina sellainen asiointikokemus, että asiakkaan ei kannata hyväksyi tarjousta muilta. Meillä on jokaisessa konttorissa sitoutunut henkilökuntia ja todella hyviä osaajia, Timo Suhonen jatkaa.
- Itsekin näen asiakaspalvelun avainasiana jatkossakin. Meillä on alan osaavimmat ihmiset palvelemassa asiakkaita ja kasvattamassa asiakkaidenkin talousosaamista, jatkaa Mika Korkia-aho.

Timo Suhonen on tullut tutuksi pankkimieheksi lukuisille asiakkaille eri paikkakunnilla. Pankkiuran hän aloitti Nivalassa Osuuspankissa 1982 ja Kärsämäelle hän siirtyi 1997. Nyt jälkikäteenkin ajateltuna hän kiittelee luottamushenkilöitä avarakatseisuudesta runsaat kymmenen vuotta sitten, kun OP Suomenselän laajentumiset alkoivat. 
- Finanssikriisin jälkeen pankkien toiminnan sääntely lisääntyi merkittävästi. Oli hienoa, kun silloinkin meillä oli hallinnossa ihmisiä ja naapuripankeissa kollegoita, jotka näkivät avarakatseisesti tulevaisuuteen. Jos emme olisi laajentuneet, emme olisi lähellekään sellaista tilannetta mikä meillä on nyt.
Timo Suhosen mukaan pankilla on aina ollut perusideana olla mukana rakentamassa aluetta, olla tukemassa yrityksiä, kuntia, kaupunkeja.
- Toteutuneella toimintamallilla olemme onnistuneet siinä hyvin. Olemme olleet mukana isoissa rakentamis- ja yrityshankkeissa monien kuntien alueella. Uskon, että paikallistuntemuksellamme on ollut iso merkitys siinä, mistä rahoitus on otettu.  
Timo kiittää OP:n henkilökuntaa niin asiakassuhteiden hoidon lisäksi muutoinkin.
- Toimitusjohtajan roolista en voi tarpeeksi paljon arvostaa sitä, miten sitoutunut henkilökunta ja hyviä osaajia meillä on. Jollet johtajana saa organisaatiota toimimaan siihen suuntaan, mihin tahdot, niin kehittyminen ei onnistu, Timo kehuu.

Mika Korkia-aho aloitti pankkiuran hieman vajaat 20 vuotta sitten Ylivieskassa. OP-leirissä hän on ollut muun muassa Alajärvellä sekä  Alavudella ja ennen nykyistä pestiä Oulaisten OP:n toimitusjohtajana.
- Jo ensimmäisen kesätyöpaikan aikana tunsin, että pankkitoiminta on juuri sitä mitä haluan ”isonakin” tehdä. Aivan kuin esimerkiksi sairaanhoitajat tai papit tuntevat olevansa kutsumusammatissa, minäkin tunsin olevani.
-  Pidän siitä, että pääsen näkemään maailmaa monelta kantilta: Olen asiakkaiden kanssa tekemisissä hyvinkin arkipäiväisissä asioissa ja toisaalta minulla on esimiesroolina muun maussa kehittää työntekijöiden henkilökohtaista palvelua.
Mikan mukaan nykyinen tilanne, missä niin kuluttaja- kuin yritysasiakkailla on rahan lähteitä aikaisempaa enemmän, on tavallaan myös hyvä asia.
- Nyt esimerkiksi teollisuudessa toimija voi rahoittaa hallin tekemisen kauttamme, mutta saa koneistukseen muualta. Rahoitusratkaisuihin tulee väljyyttä.
Mika uskoo, että tulevaisuudessa pankkitoiminnassa konttoririippuvuus yhä vähenee.
- Toki isoissa asioissa on luontevaa asioida kasvokkain tutussa konttorissa, mutta digitaalisten palveluiden käyttö lisääntyy yhä.
- Näen pankin roolina aikaisempaakin enemmän asiakkaiden talousosaamisen kasvattamisen. Meidän tulee voida auttaa asiakkaita esimerkiksi niin, että he voivat omilla toimillaan vaikuttaa hyvään luottokelpoisuuteen. Nyt meillä on alan osaavimmat ihmiset palvelemassa asiakkaita, niin menestymme tulevaisuudessakin, Mika Korkia-aho sanoo.  

Tule keskustelemaan kahvin lomassa

Meillä on monta syytä kutsua sinut kahville konttoreihimme.

2.5. Haapajärvi ja Pyhärvi klo 9.30-14.00

5.5. Kärsämäki ja Merijärvi klo 9.30 - 14.00

9.5. Oulainen ja Haapavesi klo 9.30 - 14.00

11.5. Kannus klo 9.30 - 14.00

Olemme mukana myös 7.5. hyvinvointimessuilla Kannuksessa.
Katso myös: Paikalliset edut OP Suomenselän asiakkaille

 

Konttoreissamme jaossa myös sijoitusoppaita

Osana Jeremias Niskasen opinnäytetyötä on juuri valmistunut OP Suomenselän Yrittäjän sijoitusopas. Opas pitää sisällään paljon ajankohtaista perustietoa sijoittamisesta.