Paikallisuutiset

Kuva: Juha Neuvonen

Varoitus liikenteeseen: talvista ajokeliä luvassa alkavalle viikolle – ”Liikenneolosuhteet ovat vuodenaikaan nähden monin paikoin poikkeuksellisen huonot”

Liikenneolosuhteet ovat monin paikoin poikkeuksellisen talvisia ajankohtaan nähden.

Kylmä sää jatkuu, ja tällä viikolla esiintyy monin paikoin merkittäviä lumisateita sekä jäätävää vesisadetta. Myös silkkaa vettä sataa idässä melko runsaasti. Liikenneolosuhteet ovat vuodenaikaan nähden monin paikoin poikkeuksellisen talvisia ja liukkaita.

Kaakosta lähestyvä matalapaine saapuu sateineen Suomeen maanantaina. Maanantaina sade alkaa maan etelä- ja keskiosassa lumena tai jäätävänä vesisateena. Jäätävä vesisade saattaa taivuttaa paikoin puiden oksia sähkölinjoille. Idässä sade muuttunee maanantaina illalla tavalliseksi vesisateeksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tiistaina lumipyry on pahimmillaan maan länsiosassa ja jäätävät vesisateet Keski-Suomessa. Idässä on vesisateita ja lauhempaa. Keskiviikkona sää lämpenee hieman, ja lumisateet heikkenevät vähitellen.

– Erityisesti yöaika ja aamut voivat olla liikenteen sujumiselle haastavia. Päiväsaikaan auringon lämpö pyrkii sulattamaan asfalttipintoja, mutta varsinkin yön ja aamun tunteina satava lumi säilyy tiellä. Jos ei ole mahdollisuutta ajaa kelin mukaisilla renkailla, on hyvä miettiä etukäteen eri vaihtoehtoja kulkea tai siirtää menoja, meteorologi Eerik Saarikalle Ilmatieteen laitokselta huomauttaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä