Paikallisuutiset

Haapaveden sote-keksus on kiinni pääsiäisenä, mutta Oulaskankaalla toimii päivystys, kuten normaalisti. Hoitajan ja lääkärin vastaanotolle pääsee myös digitaalisen sote-keskuksen kautta ja oirearvion voi tehdä Omaolo-palvelussa. Kuva: Sirkku Rautio

Sote-keskukset kiinni, mutta digipalvelut ja päivystys toimivat pääsiäisenä – Juttu vapaasti luettavissa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen sosiaali- ja terveyskeskukset ovat kiinni pitkäperjantaista toiseen pääsiäispäivään.

Tuona aikana haapavetisillä asiakkailla on mahdollista päästä hoitajan tai lääkärin vastaanotolle chatin tai videoyhteyden välityksellä digitaalisen sote-keskuksen kautta. Palvelu on avoinna maanantaista perjantaihin kello 7–21 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä kello 8–18. Digitaaliseen sote-keskukseen pääsee chat-ikkunan kautta Pohteen verkkosivuilta.

Asiakkaiden käytössä on verkossa myös Omaolo-palvelun oirearvio, joka on avoinna ympäri vuorokauden osoitteessa omaolo.fi. Oirekyselyn avulla asiakas saa ohjeet itsehoitoon tai hänet ohjataan ottamaan yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Päivystyksessä hoidetaan vain välitöntä hoitoa vaativia sairauksia ja vammoja, joiden hoitaminen ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään.

Kun oma sosiaali- ja terveyskeskus on suljettu iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä, ja on tarve kiireelliselle hoidolle, eikä asia voi odottaa seuraavaan arkipäivään, tulee aina ensin soittaa Päivystysapuun numeroon 116 117 ennen päivystykseen hakeutumista. Puhelu on maksuton. Päivystysapu arvioi asiakkaan tilanteen ja ohjaa tarvittaessa eteenpäin.

Hätätilanteissa soitetaan aina numeroon 112.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä