Paikallisuutiset

Sodan syttyminen on jopa lisännyt venäläisten hakijoiden määrää Jedussa – Opistolla ei ole enää etäoppilaita Venäjällä

Jedun Haapaveden yksikössä on ollut aina paljon venäläisiä opiskelijoita, ja sodan syttymisen jälkeen hakijämäärä on vain kasvanut. Nikita ja Olga ovat opiskelleet ravintola- ja cateringalan linjalla jo kaksi vuotta.  Edessä on enää viimeinen harjoittelujakso. Molempien suunnitelmissa on jatkaa kouluttautumista energia- ja ympäristötekniikan insinööreiksi ja jäädä töihin Suomeen.
Jedun Haapaveden yksikössä on ollut aina paljon venäläisiä opiskelijoita, ja sodan syttymisen jälkeen hakijämäärä on vain kasvanut. Nikita ja Olga ovat opiskelleet ravintola- ja cateringalan linjalla jo kaksi vuotta. Edessä on enää viimeinen harjoittelujakso. Molempien suunnitelmissa on jatkaa kouluttautumista energia- ja ympäristötekniikan insinööreiksi ja jäädä töihin Suomeen. Kuva: Suvi Hyttinen

Jedun Haapaveden yksikkö on vetänyt jo pitkään paljon venäläisiä opiskelijoita, eikä sodan syttyminen ole muuttanut tilannetta. KoulutusjohtajaRiikka-Kaisa Nuolioja arvioi, että hakemuksia Venäjältä on ollut tänä keväänä jopa entistä enemmän.

– Tällä hetkellä meillä on ulkomaalaista opiskelijoita kai

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä